Put Mojkovac-Đurđevića Tara zatvoren dok ne prođe opasnost od odrona

Anđelić je rekao da se u Sokolovini jutros desio odron manje količine materijala i da će saobraćaj biti normalizovan nakon što glavni republički inspektor potpiše zapisnik da je put bezbjedan
4190 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.11.2019. 12:38h

Put Mojkovac-Đurđevića Tara biće zatvoren za saobraćaj sve dok ne prođe opasnost od mogućih odrona, kazao je šef stacionara Crnagoraputa na Žabljaku, Sveto Anđelić.

On je kazao da se u Sokolovini jutros desio odron manje količine materijala i da će saobraćaj biti normalizovan nakon što glavni republički inspektor potpiše zapisnik da je put bezbjedan.

"Put je i dalje u prekidu radi opasnosti od mogućih odrona", rekao je Anđelić agenciji MINA.

Anđelić, koji prati dionicu puta od Đurđevića Tare prema Mojkovcu, naveo je da se na tom terenu često dešavaju odroni i da taj problem postoji posljednjih par godina.

"Put je zvanično zatvoren za saobraćaj poslije onog prvog slučaja koji se desio, sa onim autom", dodao je on.

Put Mojkovac – Đurđevića Tara, u mjestu Sokolovina, zatvoren je za saobraćaj od srijede.

U Crnoj Gori se danas saobraća po mokrim i klizavim kolovozima i uz mjestimično smanjenu vidljivost. Učestali su odroni na putevima koji vode pored rijeka i kosina, a na pojedinim dionicama ima zaostale vode na kolovozu. Vozačima se savjetuje oprezna i pažljiva vožnja prilagođena vremenskim i saobraćajnim uslovima.

Na putevima na kojima su u toku radovi neophodna je dodatna pažnja i poštovanje postavljene signalizacije. Danas neće biti obustave saobraćaja na putu Nikšić-Vilusi.

Na magistralnom putu dionica Trubjela-Vilusi u toku je rekonstrukcija puta.

Obustave saobraćaja za sve vrste vozila od 9 do 12 i od 14 do 16 sati. Van ovih termina saobraćaj se na mjestu radova obavlja naizmjenično jednom trakom.

Privremeno će od 11. novembra od 7 sati do 17. novembra do 17h zbog izgradnje pješačkog mosta preko magistralnog puta u Mojkovcu doći do obustave saobraćaja a saobraćaj će se usmjeravati u navedenom terminu na lokalne saobraćajnice.

Do 18. novembra zbog bušačko/minerskih radova u sklopu rekonstrukcije regionalnog Pljevlja – Metaljka odobrava se totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 9 do 11 i od 13 do 15 časova.

Do 15. novembra zbog asfaltiranja na regionalnom Berane-Petnjica lokalitet Budimlja-Groc doći će do totalne obustave saobraćaja u terminu od 9 do 14 sati.

Do 1. decembra, zbog rekonstrukcije regionalnog puta Krstac-Ivanova korita dionica Međuvršje-Ivanova korita, doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, kao i totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 9 do 11 i od 15 do 17 sati.

Do 6. decembra zbog izgradnje zidova (w12 i w15 k1) na regionalnom putu Berane-Kolašin u sklopu rekonstrukcije puta Lubnice-Jelovica doći će do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila.

Do 30. decembra zbog rekonstrukcije magistralnog puta Barski most-Ribarevine dionica obilaznica Bijelo Polje-Ribarevine doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a na snazi su povremene obustave saobraćaja ne duže od 15 minuta.

Na magistralnom putu Plužine-Šćepan Polje, lokalitet brana hdroelektrana Piva zbog obavljanja radova promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni u intervalu od 7 do 18 sati.

Zbog rekonstrukcije regionalnog puta Cerovice –Rogami dionica Rogami-Spuž, odobrava se postavljanje privremene saobraćajne signalizacije u zoni radova.

Radi se na putu Dinoša – Cijevna Zatrijebačka, a promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni kao i potpuna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 12.30 do 15.30.

Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807, 020234999 i 063239987.

Bonus video: