Nema traga da je Marić platio dug

Budvanski sekretar za finansije Petar Odžić sudu saopštio da u Sekretarijatu nema finansijskog traga da je Marić platio dug Opštine od 700.000 eura
105 pregleda 5 komentar(a)
Radomir Raka Marić, Foto: Zoran Đurić
Radomir Raka Marić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 03.04.2018. 13:45h

Ne postoji dokaz da je estradni menadžer Radomir Raka Marić izmirio dug od 700.000 eura u ime Opštine Budva prema banci.

U izjavi dostavljenoj kotorskom Osnovnom sudu, sekretar za finansije Petar Odžić navodi da nema finansijskog traga u Sekretarijatu da je Marić prije deceniju izmirio dug Opštine prema Crnogorskoj komercijalnoj banci.

Marić tužbom traži da mu Opština vrati novac koji im je navodno pozajmio 2008.

Na posljednjem ročištu zatražena je dopuna vještačanja.

Vještak finansijske struke je završio vještačenje bankovne dokumentacije, ali su pravni zastupnici Opštine zatražili i da se vještači dokumentacija sa kojom raspolaže lokalna uprava.

Marić u tužbi navodi da je 2008. platio kreditnu obavezu Opštine Budva prema CKB, a aktuelna vlast tvrdi da to nije istina.

Marić je tužio i banku, a vrijendost spora, kako se navodi u zvaničnom dokumentu Sekretarijata za pravnu zaštitu, je 700.000 eura.

“Marić u tužbi... traži da sud obaveže Opštinu Budva da mu vrati iznos od 633.386,78 eura koji je u toku 2008. godine navodno uplatio na ime vraćanja kredita...”.

Opština Budva je u cjelosti osporila tužbeni zahtjev.

Marić je bio ključna figura u vrijeme kada je Budva bila centar muzičkih dešavanja na Balkanu. Posredovao je prilikom gostovanja rok grupe „Roling stons“ 2007. na Jazu, ali i godinu kasnije kada je na djevičanskoj plaži koncert održala i kraljica popa - Madona.

Muzički spektakli koštali su Opštinu više od 10 miliona eura i procesuirani su pred Specijalnim tužilaštvom.

Na čelu organizacionog odbora za koncert “Stonsa” bio je Svetozar Marović.

Bonus video: