Radulović: Članovi KUD "Župa" da koriste fiskulturnu salu

Radulović ističe da je “posebno smiješno” da se resorno ministarstvo “krije” iza Vlade navodeći da se čeka njena saglasnost
143 pregleda 3 komentar(a)
Dragoljub Radulović, Foto: Svetlana Mandić
Dragoljub Radulović, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 03.04.2018. 14:47h

Predsjednik Mjesne zajednice Župa nikšićka i član Školskog odbora Osnovne škole „Dušan Bojović“ u Župi, Dragoljub Radulović, uputio je javni poziv ministru prosvjete Damiru Šehoviću da dozvoli članovima KUD-a „Župa“ da koriste fiskulturnu salu u pomenutoj školi.

„Posle prošlogodišnje odluke da se našoj školi uskrate, još 2015. odobrena sredstva za program energetske efikasnosti, jučerašnje odbijanje davanja saglasnosti da djeca privremeno koriste salu dok se ne sprovedu zakonske aktivnosti je bahatost i samovolja koja direktno ide na štetu naše djece”, stoji u Radulovićevom javnom obraćanju ministru Šehoviću.

Radulović ističe da je “posebno smiješno” da se resorno ministarstvo “krije” iza Vlade navodeći da se čeka njena saglasnost, kao da se traži saglasnoat za “nekakav infrastrukturni projekat, a ne za dvočasovno nedjeljno korišćenje sale”.

“Sala, koja je u takvom stanju da bi je inspekcije da rade svoj posao davno zatvorile, i sama predstavlja sliku odnosa Ministarstva prema djeci i školi koju pohađaju. Napominjem da je saglasnost tražena još u julu prošle godine što dovoljno govori o ažurnosti”, naglašava Radulović.

U školi “Dušan Bojović” uči oko 400 učenika, a svaki četvrti đak je i član KUD-a “Župa”, pa Radulović ističe da uskraćivanjem mogućnosti korišćenja školske sale se direktno utiče na učenike pomenute škole i “šalje poruka da su djeca iz Župe djeca drugog reda”.

“Pitam ministra Šehovića koja to seoska škola ima 400 učenika i da li je ovo pedagoški odnos prema djeci ili namjerno uskraćivanje i ono malo sadržaja koja naša djeca imaju.

Da li je ovo poruka da djecu treba da šaljemo u kladionice, kafiće, na ulicu”, upitao je Radulović.

On je pozvao ministra prosvjete da djeci iz Župe “vrati sve ono što im uskratio” i da ne smije dozvoliti da “administrativne procedure idu na uštrb djece”.

“Vaše ćutanje i na naša predhodna obraćanja daju mi za pravo da konstatujem da Vi ministre ne radite svoj posao ili ga radite na uštrb naše djece. Očekujte ministre Šehoviću reakciju roditelja ove djece koju od Vašeg dolaska na čelo ministarstva uporno sputavate u njihovom daljem razvoju”, poručio je Radulović.

Bonus video: