Đukanović: Prijestono Cetinje je bilo i ostalo simbol državotvornog bića kroz istoriju

Đukanović je rekao da su današnje generacije u Crnoj Gori ponosne na svoje slavne pretke
1915 pregleda 15 komentar(a)
Đukanović, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Đukanović, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 13. novembra – Dana Prijestonice, predsjedniku Aleksandru Kašćelanu, predsjednici Skupštine, Maji Ćetković, odbornicima, svim građanima Prijestonice Cetinje i učesnicima svečane sjednice, uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

On je poručio da je Prijestono Cetinje bilo i ostalo simbol državotvornog bića kroz istoriju i centar tradicionalne i savremene Crne Gore.

"Što je osnaženo velikom pobjedom prije 75 godina na kraju slavne antifašističke borbe u kojoj je obnovljeno ime crnogorsko i obezbijeđena ravnopravna pozicija u zajednici jugoslovenskih naroda. Cetinje, grad heroj, sa svojim ljudima, ima u tome svoje posebno mjesto i ulogu", poručio je Đukanović.

On je dodao da su današnje generacije u Crnoj Gori ponosne na svoje slavne pretke.

"I na to što su u vrijeme krvave jugoslovenske drame sačuvali mir u svojoj kući, imaju privilegiju da uživaju plodove mirne obnove crnogorske nezavisnosti, svestranog progresa zemlje, njenog članstva u NATO-u i procesa približavanja EU", poručio je Đukanović.

To, kako je ocijenio, omogućava da se predanije posvetimo daljem razvoju Prijestonice.

"Boljoj valorizaciji istorijskog i kulturnog nasljeđa, osavremenjavanju infrastrukture i otvaranju novih radnih mjesta, kako bi Cetinje brže poprimalo obrise modernog evropskog grada", smatra Đukanović.

On je uvjeren da će se takav trend, uz saradnju lokalne uprave i Vlade, nastaviti u godinama koje slijede.

"Za šta je pretpostavka realizacija dosadašnjih kapitalnih projekata, kao i kvalitetni planovi i raspoloživa sredstva za njihovu realizaciju", kazao je Đukanović.

On je dodao da mu posebnu čast i odgovornost predstavlja mogućnost da kao predsjednik Senata Projestonice direktno doprinosi daljem razvoju Cetinja, i unapređenju kvaliteta života njegovih građana.

Bonus video: