Vučinić: Policija u kontinuitetu realizuje aktivnosti iz oblasti rodne ravnopravnosti

Crnogorska policija ispunjava sve zakonske obaveze i obaveze definisane strateškim dokumentima za ovu oblast, kazala je savjetnica na programu za bezbjednost i saradnju u Misiji OEBS-a u Crnoj Gori
512 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Uprava policije
Sa sastanka, Foto: Uprava policije

Crnogorska policija u kontinuitetu realizuje aktivnosti iz oblasti rodne ravnopravnosti i ispunjava sve zakonske obaveze i obaveze definisane strateškim dokumentima za ovu oblast, kazala je Dragica Vučinić, savjetnica na programu za bezbjednost i saradnju u Misiji OEBS-a u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, u Podgorici je održan sastanak „Osoba od povjerenja”, koje su, kao jedan od antidiskriminacionih mehanizama, rješenjem određene od strane direktora Uprave policije Veselina Veljovića, u svim centrima i odjeljenjima bezbjednosti crnogorske policije.

Sastanku su, kako se navodi, pored policijskih službenika, prisustvovali predstavnici OEBS-a, DCAF-a i norveškog Centra za integritet u sektoru bezbjednosti, kao i ekspertkinje za predmetnu oblast iz Srbije, koje su na sastanku prenijele iskustva u radu sa srbijanskom policijom.

"Profesionalnim osnaživanjem „Osoba od povjerenja” crnogorska policija potvrđuje da sa ozbiljnošću pristupa Akcionom planu za primjenu Rezolucije 1325 Savjeta bezbjednosti UN - Žene, mir i bezbjednost u Crnoj Gori. Ove osobe su obučene za svoj rad i u saradnji sa svojim kolegama i lokalnom zajednicom će doprinijeti realizaciji mjera za poboljšanje stanja u oblasti rodne ravnopravnosti", navodi se u saopštenju policije.

Bonus video: