Tužilački savjet intervjuisao kandidate za rukovodioce ODT u Bijelom Polju

Tužilački savjet je danas potvrdio i odluke Komisije za pritužbe na rad tužilaca u nekoliko pritužbi, koje su stigle na adresu Tužilaštva. Jedna pritužba je ocijenjena kao da nije nadležnost Tužilačkog savjeta, te je odlučeno da se taj predmet vrati Vrhovnom državnom tužilaštvu
1249 pregleda 0 komentar(a)
Sa ranije sjednice Tužilačkog savjeta, Foto: Savo Prelević
Sa ranije sjednice Tužilačkog savjeta, Foto: Savo Prelević

Tužilački savjet je intervjuisao tri kandidata, koji su predali prijavu za novog rukovodioca Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju.

Viši državni tužilac iz Bijelog Polja Vladan Đalović, koji je radio i u ODT-u u tom gradu i Beranama, odgovarao je na pitanja Stankovića ali i članova Tužilačkog savjeta, koji mu je motiv da prezume rukovodeću poziciju u ODT-u Bijelo Polje.

Đalović je više puta tokom intervjua naglasio dobar odnos sa kolegama, te da želi da "unaprijedi i onako dobar rad bivših kolega u ODT Bijelo Polje".

Drugi kandidat tužilac i portparol Denis Zvrko naglasio je da je njegov motiv za kandidaturu bio jer želi da još jače bori protiv svih vidova kriminala, a nakon njega je kandidaturu pojašnjavala i na pitanja odgovarala zamjenica višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju Katarina Kljajević.

Ona je naglasila da je više od 20 godina zamjenica u ODT-u i Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, te da veoma dobro poznaje rukovođenje i rad tih djelova tužilačke organizacije. Kljajević je istakla da ima odličan odnos sa kolegama, ali i sa policijom i drugim institucijama sa kojima tužioci svakodnevno sarađuju.

Tužilački savjet je danas potvrdio i odluke Komisije za pritužbe na rad tužilaca u nekoliko pritužbi, koje su stigle na adresu Tužilaštva. Jedna pritužba je ocijenjena kao da nije nadležnost Tužilačkog savjeta, te je odlučeno da se taj predmet vrati Vrhovnom državnom tužilaštvu.

Na sjednici je bilo i riječi da bi trebalo da se raspise i javni konkurs za izbor dva viša tužioca u Bijelom Polju po sistemu napredovanja u službi, ali i jedan viši tužilac u Podgirici. Po istom principu je pojašnjeno da treba konkurs raspitati i za jedno mjesto za specijalnog tužioca u ukviru SDT-a.

Tužilački savjet se bavio i potvrđivanjem predloga za naknade na ime prekovremenog rada, pripravnosti, ali i varijabilama i drugim naknadama za rad tužilaca.

Bonus video: