Pod dejstvom alkohola vozilo 11,8 hiljada osoba

„Ove godine je, u odnosu na deset mjeseci prošle, broj vozača koji su zatečeni da voze pod dejstvom alkohola veći za 924“
804 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U Crnoj Gori je, prethodnih deset mjeseci, pod dejstvom alkohola vozilo 11,8 hiljada osoba, saopštio je načelnik Odsjeka za bezbjednost drumskog saobraćaja Uprave policije Dragan Gorović.

On je kazao da su službenici saobraćajne policije na prisustvo alkohola u organizmu kontrolisali 88.265 vozača, od čega je 11.809 vozilo pod dejstvom alkohola.

„Kada se ovom broju doda takozvano „tamna brojka" onih vozača koje policija nije registrovala i kontrolisala, onda je realno pretpostaviti da je taj broj značajno veći, što je podatak alarmantan za čitavo društvo“, kazao je Gorović.

On je istakao da se i pored brojnih apela i upozorenja, broj vozača koji konzumiraju alkohol a nakon toga sjednu za upravljač automobila, ne smanjuje.

„Ove godine je, u odnosu na deset mjeseci prošle, broj vozača koji su zatečeni da voze pod dejstvom alkohola veći za 924“, kazao je Gorović.

Prema njegovim riječima, predhodnog vikenda, zbog vožnje pod dejstvom alkohola uhapšeno je i zadržano 40 vozača.

„Policijski službenici će nastaviti sa preventivnim, ali i represivnim aktivnostima i pojačanim kontrolama učesnika u saobraćaju, uključujući i kontrolu vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, posebno u noćnim časovima i danima vikenda“, istakao je Gorović.

On je apelovao na vozače da ako su konzumirali alkohol ne voze, jer, kako je rekao, takvim društveno neprihvatljivim i neodgovornim ponašanjem, ugrožavaju svoj i živote svojih saputnika i ostalih učesnika u saobraćaju.

Bonus video: