PREDSJEDNIK ČESTITAO JUBILEJ POMORSKOG FAKULTETA

Đukanović: Vaš fakultet je čuvar slavne tradicije i vjekovnog nasljeđa crnogorskog pomorstva

"Kadrovi osposobljeni na Pomorskom fakultetu Kotor decenijama su davali značajan doprinos razvoju pomorske privrede i ukupnom napretku Crne Gore"
934 pregleda 2 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Filip Roganović, Filip Roganović
Milo Đukanović, Foto: Filip Roganović, Filip Roganović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom jubileja - 60 godina postojanja i rada Pomorskog fakulteta u Kotoru, dekanu Špiru Ivoševiću, profesorima, studentima i svima zaposlenima na fakultetu uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

„Vaš fakultet je čuvar slavne tradicije i vjekovnog nasljeđa crnogorskog pomorstva, koji generacije pomoraca priprema kroz savremene studijske programe, u duhu novih tehnoloških dostignuća i standarda u ovoj oblasti. Kadrovi osposobljeni na Pomorskom fakultetu Kotor decenijama su davali značajan doprinos razvoju pomorske privrede i ukupnom napretku Crne Gore. Kvalitet rada ove obrazovne ustanove dobija najbolju potvrdu kroz kontinuirano angažovanje svršenih studenata u pomorskim kompanijama širom svijeta, a istovremeno je i kadrovska baza za revitalizaciju ove privredne grane u našoj zemlji. To je posebno važno danas za Crnu Goru koja je pomorska, mediteranska država, uvažena članica NATO, u poodmaklom pregovarčkom procesu sa EU.“

Preporučujemo za Vas