Asfaltiraju ulice u Kolašinu

Druga faza projekata izgradnje lokalne infrastrukture počela je juče
1817 pregleda 0 komentar(a)
Juče u Kolašinu, Foto: Dragana Šćepanović
Juče u Kolašinu, Foto: Dragana Šćepanović

U okviru programa izgradnje lokalne infrastrukture, juče je u Kolašinu počelo asfaltiranje desetak gradskih i prigradskih ulica. Kako je kazala sekretarka za urbanizam, prostorno planiranje i komunalne poslove Ljiljana Rakočević, program realizuju Opština i Uprava javnih radova, a izvođač je preduzeće „Bemax“.

Biće asfaltirane ulice Milivoja Bulatovića do zaobilaznice, zatim, Radoša Maškovića, Jagoša Simonovića, Mojkovačka do trga i Mojkovačka II. U planu je da se novim slojem asfalta presvuče i dio ulica Dunje Đokić, Ranka i Strahinje Miloševića, kao i saobraćajnica u Gornjem Pažanju.

„Izgradnja lokalne infrastrukture je dio Programa uređenja prostora za ovu godinu. Na ovaj način podižemo kvalitet saobraćajne infrastrukture u gradu i unapređujemo turistički imidž grada. Preduzeće „Bemax“ asfaltiraće dionicu od manastira Morače do Bara u dužini od jednog kilometra“, rekla je Rakočevićeva.

Prema njenim riječima, asfaltiraće se skoro kilometar puta u selu Starče u Gornjoj Morači. Kao dio realizacije Programa uređenja prostora, u prethodnom periodu, je asfaltirana dionic od Kolašina do Bašanja Brda, ulica u Gornjem Pažanju, kao i dionica Melještak - Vlahovići.

Ona je podsjetila da je završena prva faza sanacije gradskih ulica, u okviru koje je, takođe, asfaltirano deset saobraćajnica. Sekretarka kaže i da je „ponovljen tender, čija je vrijednost 100.000 eura, a koliko je još preostalo iz realizacije programa „Izgradnja lokalne infrastrukture“.

Ministarstvo poljoprivrede, tvrdi ona, značajno učestvuje u asfaltiranju puta Međuriječje - Cerovica - Liješnje. U tom dijelu opštine trebalo bi da bude asfaltirano 3,2 kilometra puta.

Bonus video: