Sudija Rakočević trebao da se sam prijavi da krši zakon

Firma Žarka Rakčevića sporila je odluku Savjeta za privatizaciju koji je, zbog boda više, hotel prepustio ruskoj kompaniji “Barkli Montenegro”"
117 pregleda 5 komentar(a)
Vesna Medenica, Foto: Boris Pejović
Vesna Medenica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.04.2018. 06:50h

Sudije Vrhovnog suda u više navrata su od 2006. do 2009. kontrolisale rad kolega u Privrednom sudu, ali nijesu otkrile da je predsjednik Dragan Rakočević krio u fioci presudu po tužbi “Montemlina Šajo” u vezi sa prodajom hotela Otrant.

Evropski sud za ljudska prava je utvrdio da je “Montemlinu Šajo” povrijeđeno pravo na suđenje u razumnom roku i dosudio 1.200 eura za troškove postupka. Kao argumente za odluku Sud je naveo i da je “Privredni sud 15. juna 2006. odlučio protiv podnosioca prijave”, a da je “odluka uručena 8. septembra 2009.”

Firma Žarka Rakčevića sporila je odluku Savjeta za privatizaciju koji je, zbog boda više, hotel prepustio ruskoj kompaniji “Barkli Montenegro”.

U ovom predmetu postupao je predsjednik Dragan Rakočević. Na pitanje da li je tokom te tri godine kontrolisan Privredni sud, iz Vrhovnog suda je “Vijestima” rečeno: “Od 2006. do 2009. Privredni sud u Podgorici bio je predmet redovnih godišnjih kontrola sudova od strane Komsije Vrhovnog suda. U tom periodu u sudstvu nije funkcionisao pravosudni informacioni sistem (PRIS), pa je Komisija vršila kontrolu rada sudija na osnovu predmeta koje su im predsjednik i sudije Privrednog suda u Podgorici dostavljali na uvid”.

Bonus video: