Zaposlili 12 osoba sa invaliditetom

Ukupna vrijednost projekta „Osobe sa invaliditetom – lideri u poslu” je 55,8 hiljada eura
691 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Udruženje roditelja djece sa teškoćama u razvoju Podgorica radno je angažovalo 12 osoba sa invaliditetom.

Iz te nevladine organizacije (NVO) su saopštili da već četiri mjeseca uspješno realizuje projekat „Osobe sa invaliditetom – lideri u poslu”.

Kako su naveli, radi se o projektu koji je u julu odobrio Upravni odbor Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, u okviru grant šema toj NVO.

„Udruženje je u oktobru u Beranama potpisalo ugovore o radu i zaposlilo 12 lica sa invaliditetom na period od devet mjeseci, sa mogućnošću produženja radnog odnosa za lica koja ostvare zapažene rezultate, dodatnih devet mjeseci“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je 12 zaposlenih već mjesec angažovano na poslovima za koje je organizovana edukacija.

„U Podgorici – jedno za pružanje fizioterapeutskih i maserskih usluga, a drugo za rad na administrativnim poslovima, dok je u Beranama ostalih deset lica zaposleno na poslovima karakterističnim za seosko područje - ratarstva, povrtlarstva,voćarstva, sanaciji makadam puteva, pripremi drva za ogrijev kao pomoć staračkim domaćinstvima i slično“, navodi se u saopštenju.

Kako su kazali iz Udruženja, zaposleni su izuzetno zadovoljni zbog pružanja prilike stupanja u radni odnos.

Ukupna vrijednost projekta je 55,8 hiljada eura, od čega je doprinos Zavoda za zapošljavanje 50 hiljada eura.

„Preostalih 5,8 hiljada obezbjeđuje Udruženje roditelja djece sa teškoćama u razvoju – Podgorica, kao realizator projekta“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: