Janović u BP: Adaptacija sportske hale u OŠ "Marko Miljanov" biće završena ove godine

Direktorica škole Jasmina Kasumović-Kalić je kazala da finansijska podrška projekta adaptacije sportske hale mnogo znači u daljem razvoju fizičke kulture u toj školi
166 pregleda 1 komentar(a)
Nikola Janović, OŠ Marko Moljanov, Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
Nikola Janović, OŠ Marko Moljanov, Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 05.03.2018. 14:13h

Adaptacija sportske hale u Osnovnoj školi "Marko Miljanov" u Bijelom Polju, vrijedna oko 100.000 eura, biće završena u ovoj kalendarskoj godini, kazao je ministar sporta u Vladi Crne Gore, Nikola Janović.

On je to tokom današnje posjete bjelopoljskoj opštini, zajedno sa predsjednikom Opštine Petrom Smolovićem obišao tu vaspitno obrazovnu ustanovu, u kojoj je izgradnja sportske hale započela prošle godine.

"Dogovorena investicija je važna ne samo za školu koju smo danas posjetili već i za Bijelo Polje. Kao što je javnosti poznato Ministarstvo sporta je 2017. godine krenulo sa ulaganjima u sportsku infrastrukturu, kako bi stvorili uslove da se djeca što više bave sportom. Adaptacijom sportske sale u OŠ "Marko Miljanov" u čiju realizaciju Ministarstvo sporta učestvuje sa dvije trećine sredstava, pokrenut je drugi investicioni ciklus, čime resorno ministarstvo postepeno stvara uslove za stvaranje i razvoj budućih šampiona", rekoa je Janović.

On je kazao i da je ministarstvo otvoreno za sve potencijalne projekte koje Bijelo Polje kandiduje iz oblasti sporta.

Direktorica škole Jasmina Kasumović-Kalić je kazala da finansijska podrška projekta adaptacije sportske hale mnogo znači u daljem razvoju fizičke kulture u toj školi.

"Ona znači i za razvoj mjesne zajednice i opštine, čime će se stvoriti uslovi za stvaranja novih i razvoj postojećih talenata", kazala je direktorica.

Predsjednik Opštine Petar Smolović je kazao da je danas sa svojim saradnicima imao veoma konstruktivan sastanak sa ministrom Janovićem.

Predmet današnjeg sastanka bio je dalji razvoj sportske infrastrukture u opštini, te razvoj sportskih aktivnosti što je najava jedne kvalitetne i dugoročne saradnje Opštine Bijelo Polje i Ministarstva sporta.

Podržavaćemo i dalje razvoj sporta

Ministarstvo sporta je u ovoj godini vrhunski sport podržalo sa preko četiri miliona eura, kako je najavio ministar Janović, pored toga prioritet je bila i podrška klubovima u Crnoj Gori sa pola miliona eura.

"Klubovi su briga i lokalnih samouprava a budućim zakonom će biti preciznije definisan način njihovog finasiranjna. Kao bivši sportista dobro znam šta znače finasijska sredsta za svaki klub, uz to svima je poznato koliku ulogu imaju vrhunski sportisti u promovisanju zemlje van njenih granica", kazao je Janović.

Bonus video: