Tivat: Obilježen međunarodni Dan energetske efikasnosti

“Imamo u planu da odredimo i posebnu kreditnu liniju koja će dati podstrek i pomoć građanima da se u određenim segmentima koji se tiču uvođenja energetske efikasnosti u objektima, ti napori podstaknu sa jednom dodatnom pomoći naše Opštine”
109 pregleda 0 komentar(a)
tivat energetska efikasnost, Foto: Siniša Luković
tivat energetska efikasnost, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 05.03.2018. 13:34h

Opština Tivat i Sekretarijat za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost juče su nizom aktivnosti obilježiti 5. mart - Dan energetske efikasnosti. Građanima je na štandu postavljenom ispred zgrade Opštine, beplatno podijeljeno 500 komada energetski efikasnih LED sijalica.

Potom je u multimedijalnoj sali Opštine priređena radionica za djecu V-tih razreda Osnovne škole “Drago Milović”. Učenicima je prikazan edukativni film na temu energetske efikasnosti. Sa novim saznanjima iz pomenutog filma, djeca su se takmičila u kvizu, a najbolji su nagrađeni simboličnim poklonima u duhu teme koja se juče obilježavala u cijelom svijetu.

Sekretarka za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Opštine Tivat Tanja Jelić govorila je o aktivnostima koje je lokalna uprava do sada realizovala na poboljšanje energetske efikasnosti infrastructure i javnih objekata u tom gradu, kao i povećanja stepena svijesti i edukacije građana o potrebi smanjenja potrošnje energije i na taj način, indirektnog doprinosa očuvanju životme sredine.

“Imamo u planu da odredimo i posebnu kreditnu liniju koja će dati podstrek i pomoć građanima da se u određenim segmentima koji se tiču uvođenja energetske efikasnosti u objektima, ti napori podstaknu sa jednom dodatnom pomoći naše Opštine.”- najavila je Jelić.

Sjutra će u Tivtu biti priređena konferencija o energetskoj efikasnosti koju će u 10 sati otvoriti, gradonačelnica dr Snežana Matijević i generalni direktor direktorata za energetsku efikasnost u Ministarstvu ekonomije, Marko Radulović. Prisutnima će se predstaviti pozitivne prakse iz oblasti energetske efikasnosti, a među učesnicima konferencije su Agencija za razvoj Zadarske županije – „Zadra nova“ i Njemačka organizacija za međunarodnu saradnju – GIZ.

Bonus video: