APEL LOKALNIM VLASTIMA

ULES: Ispuniti zahtjeve zaposlenih u RTV Rožaje

U Uniji lokalnih javnih emitera Crne Gore smatraju da je neophodno u narednom periodu pospješiti položaj zaposlenih i sam status lokalnih javnih emitera i na sjeveru države
355 pregleda 0 komentar(a)
Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore
Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore

Unija lokalnih javnih emitera Crne Gore (ULES) apelovala je na rožajsku vlast da preduzme neophodne mjere i ispuni zahtjeve zaposlenih u Radio-televiziji Rožaje (RTV) koji su danas stupili u jednosatni štrajk.

U ULES-u smatraju da je u zajedničkom interesu osnivača i građana, ali zaposlenih u RTV Rožaje, da se u što kraćem vremenskom periodu riješe problemi sa kojima su suočeni zaposleni.

„Očekujemo da će se pristupiti pronalaženju rješenja i ispunjavanju zahtjeva koje su zaposleni apostrofirali", navodi se u saopštenju Upravnog odbora

Iz ULES-a su kazali da su spremni da doprinesu da se problemi prevaziđu i ukažu na pozitivne primjere iz drugih gradova.

Oni su napomenuli da je današnji štrajk održan kada članovi Unije sa primorja, radio Tivat i Kotor, obilježavaju višedecenijske jubileje uspješnog poslovanja.

U ULES-u smatraju da je neophodno u narednom periodu pospješiti položaj zaposlenih i sam status lokalnih javnih emitera i na sjeveru države.

„Zbog toga očekujemo da će se zakonska rješenja koja smo predložili uvažiti i u što skorijem periodu usvojiti, kako bi lokalni javni emiteri dobili finansijsku stabilnost i mogli da funkcionišu kao istinski javni medijski servisi', saopšteno je iz tog udruženja.