Uređuje se 12 ilegalnih odlagališta smeća u BIjelom Polju i Priboju

“Cilj projekta je zaštita životne a podrazumijeva nabavku 60 komunalnih posuda (kontejnera), postavljanje baštanskog mobilijara i ograda na lokacijama očišćenim od deponija, sadnju zelenila, instalaciju video nadzora, nabavku labaratorijske opreme za mjerenje kvaliteta vode”, kazao je Jasmin Ćorović, sekretar Sekretarijata za ruralni i održivi razvoj Opštine Bijelo Polje
990 pregleda 0 komentar(a)
Rijeka Lim
Rijeka Lim

Projekat sanacije 12 ilegalnih odlagališta na rijeci Lim u Bijelom Polju i Priboju privedena je kraju. Projekat pod nazivom "Rehabilitacija ilegalnih odlagališta otpada na rijeci Lim i podizanje svijesti o njihovoj štetnosti" sprovodi Sekretarijat za ruralni i održivi razvoj Opštine Bijelo Polje sa projektnim partnerima Opštinom Priboj, JKP Usluga i NVO Euromost.

Projekat je vrijedan preko 150 hiljada eura, a najvećim dijelom se finansira iz IPA sredatava EU za prekograničnu saradnju.

“Cilj projekta je zaštita životne a podrazumijeva nabavku 60 komunalnih posuda (kontejnera), postavljanje baštanskog mobilijara i ograda na lokacijama očišćenim od deponija, sadnju zelenila, instalaciju video nadzora, nabavku labaratorijske opreme za mjerenje kvaliteta vode”, kazao je Jasmin Ćorović, sekretar Sekretarijata za ruralni i održivi razvoj Opštine Bijelo Polje.

On je istakao da su radovi još uvijek u toku, a da će nakon završetka projekta biti održana pres konferencija na kojoj će projektni tim prezentovati projekat i rezultate rada.

Bonus video: