Nikšić: Bal pod maskama za pomoć Radovanu

Učesnici maskenbala, koji su pomogli Opština Nikšić i Sportski centar, bili su plesni klub “Royal”, Ismail Delija i Aleksandar Zeković
75 pregleda 0 komentar(a)
bal pod maskama nikšić, Foto: Svetlana Mandić
bal pod maskama nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 05.03.2018. 11:44h

Humanitarni bal pod maskama, koji je u Sportskom centru u Nikšiću organizovala NVO „Izvor života“okupila je mališane i njihove roditelji koji su željeli da pokažu svoju kreativnost, ali i da pomognu petnaestogodišnjem Nikšićaninu Radovanu Krivokapiću koji boluje od cerebralne paralize i koji je od rođenja slijep.

Maštovitosti i ljepote nije falilo a žiri nije imao nimalo lak zadatak da od 30 maski izabere najbolje. Lazar Milićević je za masku spartanskog vojskovođe osvojio prvo mjesto i nagrađen je biciklom, dok je Andrija Đurović, ili čarobnjak Merlin, kao drugoplasirani nagrađen trotinetom. Mala Indijanka Sofija Burić je za osvojeno treće mjesto dobila skejbord. Izabrani su i princeza i princ bala – Anika Gardašević i Veselin Žižić, koji su nagrađeni igračkama i buketom cvijeća, dok su najmlađe učesnice maskenbala kao nagradu dobile tortu. Jana Papović, koja još uvijek nije napunila četiri mjeseca, najavila je dolazak proljeća i zaspala prije nego što je žiri donio odluku da bude nagrađena tortom, dok je četiri mjeseca starija Mitra Popović, koja je bila mali anđeo, budna ispratila uručenje nagrada. Foto studio “Fokus” je izabrao najoriginalniju masku, lego kocku, koju je nosio Aleksa Radojičić, a kao nagradu dobio je poster.

“Učenici i kolektiv Osnovne škole ‘Olga Golović’ je prikupio hiljadu eura, a još uvijek ne znamo kolika je konačna cifra sakupljena tokom ovog humanitarnog bala jer su nam pojedine firme obećale da će uplatiti novav za Radovana pa čekamo njihove uplate. Hvala svima na iskazanoj humanosti”, kazala je Konstantina Maraš, glavni “krivac” humanitarnog bala.

Učesnici maskenbala, koji su pomogli Opština Nikšić i Sportski centar, bili su plesni klub “Royal”, Ismail Delija i Aleksandar Zoranić.

Za Radovanovo liječenje u Istanbulu, gdje će mu biti presađene matične ćelije, potrebno je 44.000 eura, a do sada je prikupljeno nešto preko 14 hiljada. Njegovi roditelji zahvalni su svima koji im pomažu da Radovanu ostvare najveći san – da prohoda. Ovaj petnaestogodišnjak i pored svih zdravstvenih problema pohađa redovnu školu po inkluzivnoj nastavi i odličan je učenik osmog razreda. Fondacija “Budi human” je otvorila donatorski broj i svi koji žele da pomognu mogu da ukucaju broj 8 i pošalju SMS na 14543.

Bonus video: