Đukanović: Bar jedan od istorijskih temelja Crne Gore

"I u vrijeme socijalističke izgradnje, kao i danas u nezavisnoj Crnoj Gori, Bar je bio i ostao strateški važno saobraćajno i privredno čvorište, i važan akter u integracionim procesima koji su Crnu Goru doveli do članstva u NATO, i na prag Evropske unije", stoji u Đukanovićevoj čestitki
2664 pregleda 5 komentar(a)
Đukanović, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Đukanović, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 24. novembra – Dana opštine Bar, predsjedniku Dušanu Raičeviću, predsjedniku Skupštine opštine Miću Orlandiću, odbornicima, učesnicima svečane sjednice i svim građanima Bara.

"Bar je jedan od istorijskih temelja Crne Gore, njena polazna stanica na putu ka Evropi i trajna spona sa svijetom, primjer multietničkog sklada po kojem je naša zemlja prepoznatljiva. Kroz svu istoriju, Bar sa svojim prirodnim i ljudskim potencijalima davao je neprocjenjiv doprinos sveukupnom uzdizanju Crne Gore. Tako je bilo i tokom slavne Narodnooslobodilačke borbe, kroz koju smo zajedno sa drugim jugoslovenskim narodima izvojevali slobodu prije 75 godina, ostajući vjerni ideji antifašizma kao esencije crnogorskog državnog bića.

I u vrijeme socijalističke izgradnje, kao i danas u nezavisnoj Crnoj Gori, Bar je bio i ostao strateški važno saobraćajno i privredno čvorište, i važan akter u integracionim procesima koji su Crnu Goru doveli do članstva u NATO, i na prag Evropske unije.

Uvjeren sam da će i u narednom periodu Bar sa svojim zaleđem nastaviti s dinamičnim razvojem kako u saobraćaju i pomorstvu, tako i u turizmu i poljoprivredi, kvalitetno valorizujući, uz saradnju lokalne uprave i Vlade, svoje bogate potencijale", navodi se u čestitki predsjednika Crne Gore, Mila Đukanovića.

Bonus video: