Amfilohije uručio Careviću Sveto pismo: "Da na njemu gradite svoj i život svoga grada"

Mitropolit Amfilohije je ponovio da je uvjeren da će uz pomoć Opštine započeti izgradnju velikog hrama posvećenog Svetom apostolu Marku
6176 pregleda 11 komentar(a)
Sa gala večere, Foto: Vuk Lajović
Sa gala večere, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 23.11.2019. 09:51h

Predsjednik Opštine Budva, Marko Bato Carević, priredio je sinoć u restoranu hotela „Avala“ gala večeru za više od 150 zvanica. Pozivu Carevića odazvali su se ne samo bliski saradnici, nego i predstavnici diplomatskog kora, gradova pobratima, investitori, kao i Mitropolije crnogorsko-primorske.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije bio je uvaženi gost za stolom Carevića, gdje su sjedjeli i lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i funkcioner tog političkog saveza Slaven Radunović.

Mitropolit je na kraju večere uručio Careviću Sveto pismo.

„Na Svetom pismu je sagrađeno sve što je časno i čestito u istoriji roda ljudskog, a posebno našeg naroda. Uz blagoslov da na njemu gradite svoj život i život svoga grada“, poručio je mitropolit Amfilohije.

On je ponovio da je uvjeren da će uz pomoć Opštine započeti izgradnju velikog hrama posvećenog Svetom apostolu Marku.

„Hvala Gospodu i hvala što se ovdje večeras sabrali ne političkoj liniji, nego ljudskoj linije, sve ugledne ljude i šire od Budve. Jer, na takvim sabranjima može se graditi budućnost i ovoga grada i Crne Gore. Za zdravlje i spasanje na mnogaja ljeta“, poručio je Amfilohije uručujući luksuzni povez Svetog pisma prvom čovjeku Budve.

Zahvaljajući na poklonu, Carević je kazao da Sveto pismo „krijepi sve nas Hrišćane“.

„Čast mi je i ovo Sveto pismo je za sve građane Budve, sa ciljem da nas sabira, da sjedinjuje, da nas miri. Mislim da smo na pravom putu, da zajedno sa crkvom i svim ljudima, bez obzira na vjeru, možemo da gradimo budućnost ne samo ovog grada, nego i cijele Crne Gore“, kazao je Carević.

Goste je zabavaljalo nekoliko bendova, a svakako najviše pažnje izazvao je nastup etno umjetnice Vere Stolić, koja je izvela nekoliko pjesama kosovskog melosa.

Bonus video: