Marković o proglašenju rijeke Zete parkom prirode: To je vizionarstvo

"Vlada će već naredne nedjelje, nakon odluke Skupštine opštine Danilovgrad, prihvatiti tu odluku i svi ćemo zajedno raditi da ovaj prostor učinimo još ljepšim, sadržajnijim i komforniji za građane”
2305 pregleda 3 komentar(a)
Marković danas u Danilovgradu, Foto: Bojana Ćupić
Marković danas u Danilovgradu, Foto: Bojana Ćupić
Ažurirano: 25.11.2019. 17:21h

Premijer Crne Gore, Duško Marković čestitao je rukovodstvu Opštine Danilovgrad na odluci da proglasi rijeku Zetu parkom prirode rekavši da Vlada takav stav podržava u potpunosti.

Većinom glasova, odbornici u lokalnom parlamentu, prošle nedjelje su na sjednici po hitnom postupku usvojili predlog odluke za proglašenje parka prirode "Rijeka Zeta".

„To je odluka budućnosti, to je vizionarstvo, to nije samo odluka jedne opštine koja želi sebično da čuva svoj prirodni potencijali. To je poruka za sve u Crnoj Gori, to je poruka i za druge u regionu da je na sceni vrijeme u kojem moramo da se pažljivije odosmo prema našem životnom okruženju, gdje moramo da čuvamo naše resurse zbog napih potomaka i generacija koje dolaze, da na bazi takvog pristupa i takvih resursa obezbijedimo trajnu i sigurnu budućnost našim pokoljenjima. Vlada će već naredne nedjelje, nakon odluke Skupštine opštine Danilovgrad, prihvatiti tu odluku i svi ćemo zajedno raditi da ovaj prostor učinimo još ljepšim, sadržajnijim i komforniji za građane”, rekao je Marković.

Bonus video: