Tivat dobio i klizalište

Sa nestrpljenjem su najmlađi Tivćani iščekivali otvaranje klizališta kako bi se oprobali na vještačkom ledu, iako veliki broj njih nikada nije klizao
2075 pregleda 0 komentar(a)
Danas na klizalištu na Pinima, Foto: Siniša Luković
Danas na klizalištu na Pinima, Foto: Siniša Luković

Novogodišnji program “Zimska bajka” u Tivtu počeo je sinoć velikim svečanim otvaranjem klizališta na gradskoj rivi Pine, uz koncert Nataše Bekvalac i Magla benda.

Sa nestrpljenjem su najmlađi Tivćani iščekivali otvaranje klizališta kako bi se oprobali na vještačkom ledu, iako veliki broj njih nikada nije klizao. Bilo je padova, ali i demonstriranja vještine onih koji odlično klizaju. Veliko interesovanje djece za prvo uikada u Tivtu postavljeno klizalište, nastavilo se i juče tokon čitavog dana. Klizalište je zvanično otvorila direktorica Turističke organizacije Tivat Gabrijela Glavočić.

Tivat, klizalište
Sa klizališta(Foto: Siniša Luković)

“Klizalište veličine 200 kvadratnih metra postavila je zagrebačka kompanija “Glice” koja već godinama radi zagrebački Advent, kao i brojna druga klizališta u regionu. Građani, njihova djeca kao i naši gosti moći uživati u narednih mjesec dana, dakle do 26. decembra. U pitanju je sintetička podloga, po kojoj se klliže kao po ledu. Visoke temperature nisu nam dozvoljavale da stavimo led. Posjetiocima su na raspolaganje blizu 100 klizaljki koje mogu iznajmiti po cijeni od jedan euro za sat", kazala je Glavočić.

Pine pored klizališta, na kojem će građani, kao i gosti moći uživati u narednih mjesec dana, krasie i okićene gastro-kućice, dočaravajući prazničan duh sve

Bonus video: