Ministri u Draču: CG iskazuje punu solidarnost i spremna je da pomogne u otklanjanju posljedica zemljotresa

"Ja sam tu da u ime Vlade Crne Gore, zajedno sa ministrom Hrapovićem, pošaljem pošaljem narodu Albanije da je Crna Gora kao dobar komšija i prijatelj spremna da iskaže punu solidarnost sa ovom situacijom u pruži pomoć u saniranju njenih posljedica“, rekao je Nuhodžić
23077 pregleda 53 komentar(a)
Nuhodžić i Hrapović sa Lješajem, Foto: Saša Matić, Gov.me/ S. Matić
Nuhodžić i Hrapović sa Lješajem, Foto: Saša Matić, Gov.me/ S. Matić
Ažurirano: 26.11.2019. 16:36h

Ministri unutrašnjih poslova i zdravlja Mevludin Nuhodžić i Kenan Hrapović obišli su danas Drač i područje Albanije koje je prošle noći pogođeno katastrofalnim zemljotresom i tom prilikom su izrazili solidarnost Vlade Crne Gore i spremnost za pružanje svake vrste pomoći za sanaciju posljednica zemljotresa, saopšteno je iz Vlade.

"Ja sam tu da u ime Vlade Crne Gore, zajedno sa ministrom Hrapovićem, pošaljem pošaljem narodu Albanije da je Crna Gora kao dobar komšija i prijatelj spremna da iskaže punu solidarnost sa ovom situacijom u pruži pomoć u saniranju njenih posljedica“, rekao je Nuhodžić albanskom kolegi Sanderu Lješaju izrazivši saučešće porodicama postradalih.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore je podsjetio na razorni zemljotres koji je 15. aprila 1979. godine pogodio našu zemlju.

"Taj zemljotres je potvrdio i solidarnost građana bivše Jugoslavije, a i šire. Zato i mi danas želimo da vama iskažemo punu solidarnost i spremnost Vlade Crne Gore da učestvuje u saniranju posljedica“, rekao je Nuhodžić.

Ministar Lješaj zahvalio se našoj zemlji na ponuđenoj pomoći.

Nadležne službe Crne Gore i Republike Albanije u kontaktu su kako bi pomoć naše zemlje bila što prije upućena u područje pogođeno zemljotresom.

Bonus video: