Organizacija LDS Charities donirala terensko vozilo bjelopoljskom Crvenom krstu

Predstavnik američke humanitarne organizacije je kazao da je cilj donacije podrška unapređenja kapaciteta Crvenog krsta i uslova rada škola
538 pregleda 0 komentar(a)
Sa uručivanja donacije, Foto: Jadranka Ćetković
Sa uručivanja donacije, Foto: Jadranka Ćetković

Predstavnici američke humanitarne oraganizacije LDS Charities, donirali su danas terensko vozilo bjelopoljskom Crvenom krstu vrijedno 20 hiljada eura, dok su Osnovnim školama ,,Aleksa Bećo Đilas“ i “Milovan Jelić” u vidu računarske opreme, namještaja i bravarije.

Predstavnik američke humanitarne organizacije je kazao da je cilj donacije podrška unapređenja kapaciteta Crvenog krsta i uslova rada škola.

“Sredstva dolaze od vjernika koji dolaze u našu ckrvu. Oni daju novac svakog mjeseca i 18 miliona je sljedbenika naše Crkve širom svijeta. Taj novac dolazi u glavni fond i on se rapoređuje po svijetu i tako je došao i do Crne Gore. Čast nam je što dio tog novac može da pomogne našoj braći i sestrama u Crnoj Gori”, kazao je Džonson.

Predsjednik Opštine Bijelo Polje, Petar Smolović, zahvalio se američkoj humanitarnoj organizaciji - LDS Charities na kontinuiranoj pomoći opštini, posebno u oblasti školstva, socijalne zaštite i zdravstva, u koje su do sada uložili više od 45.000 eura.

“Vi nas učite šta je to humanitarni rad i budite kod nas i naših građana posebnu odgovornost, jer ako predstavnici jedne organizacija iz daleke Amerike mogu da tako često dolaze u Bijelo Polje i da se bave za nas velikim humanitarnim pitanjima, onda i mi kao kao građani Bijelog Polja moramo više da se uključimo kako bi doprinijeli društvenoj zajednici", kazao je predsjednik Opštine Petar Smolović.

Predstavnici LDS Charitesa su danas potpisali Ugovor o donaciji sa Dnevnim centrom “Tisa” za kupovinu mašine za učenje hodanja kao i didatktičkog materijala.

Bonus video: