Regulacija vodotoka u Kolašinu: Pomoć stigla i iz Glavnog grada

Radovima na regulaciji kolašinskih rijeka će se izbjeći ugrožavanje stambenih objekata
1492 pregleda 1 komentar(a)
Regulacija vodotoka u Kolašinu, Foto: Opština Kolašin
Regulacija vodotoka u Kolašinu, Foto: Opština Kolašin

Radovi na regulaciji vototoka na nekoliko lokacija u Kolašinu, koji se odvijaju u okviru realizacije kapitalnog budžeta za ovu godinu, kako su saopštili iz Opštine, već su počeli, a radiće se, kako tvrde, i na kritičnom dijelu korita Kolašinske rijeke.

Prema riječima predsjednika Opštine, Milosava Bulatovića, u tim poslovima “značajna pomoć, kad je riječ o mehanizaciji, stigla je od Glavnog grada i preduzeća Putevi - Podgorica”.

“Iako se Kolašinska rijeka, prilikom nedavnog nevremena, nije izlila, neophodno je bilo povećati zemljane nasipe. Na taj način obezbjeđuju se kuće u neposrednoj blizini, gdje postoji opasnost od izlivanja vode i potkopavanja terena. Istovremeno, naše Komunalno preduzeće reguliše vodotoke u Mekića Polju. Na toj lokaciji postavljaju se cijevi kojima će se „pokupiti“ vode u i tako izbjeći ugrožavanje stambenih objekata u kišnim danima“, kazao je Bulatović.

Prema riječima sekretarke za urbanizam, komualne poslove i saobraćaj Ljiljane Rakočević, trajno rješenje regulacije Kolašinske rijeke podrazumijeva izradu projektno-tehničke dokumentacije, usaglašavanje hidrotehničkih, konstruktivnih i urbanističkih uslova.

“Predračunsku vrijednost radova treba planirati kapitalnim budžetom. Takođe, planiramo uređenje ostalih vodotoka. Sve su to problemi koje smo nasijedili, ali preduzimamo mjere da se oni trajnije riješe”, rekla je ona.

Iz Opštine najavljuju da će narednih dana početi modernizacija asfaltnih puteva na seoskom području. Modernizovaće se i rekonstruisati, tvrde, kritične tačke na asfaltnim putevima ka Blatini, Babljaku, Drijenku i Lipovu. Te radove će izvoditi kolašinsko Komunalno.

Bonus video: