Carević dolazi na protest u Miločer

“Mi nemamo problem sa sujetom i bićemo na svakom mjestu gdje građani brane svoja prava"
2121 pregleda 2 komentar(a)
Marko Carević, Foto: Vuk Lajović, Vuk Lajović, Vuk Lajović
Marko Carević, Foto: Vuk Lajović, Vuk Lajović, Vuk Lajović

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević učestvovaće na građanskom protestu za obustavljanje gradnje u Miločerskom parku, a protestu se pridružuju i odbornici Demokratskog fronta.

“Podsjećamo građane Budve da je naš odbornički klub glasao za Odluku o utvrđivanju javnog interesa radi zaštite i očuvanja Miločerskog parka 2017. godine, i kao principijelan politički subjekt niko ne treba da ima dilemu da ćemo podržati ovu inicijativu i građanski otpor devastaciji poslednje oaze neuništene prirode.Nas nema potrebe da poziva ni predsjednik Skupštine dopisima, ni koalicioni partneri putem medija, da podržimo ono što smo odavno prepoznali kao interes grada i građana, iako je prvi protest zakazan mimo konsultacija koalicionih partnera sa nama i iza leđa Demokratskog fronta”, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika.

Kako navode “možda neko misli da na ovaj način treba krenuti u predizbornu kampanju i koristiti borbu za zajednički interes za sitne političke poene”.

“Mi nemamo problem sa sujetom i bićemo na svakom mjestu gdje građani brane svoja prava i mislimo da je ovo dobar razlog da se okupimo, da zajedno pošaljemo snažnu poruku da ne želimo gradnju na tom lokalitetu i da ćemo učiniti sve da sačuvamo rijetko preostale zelene površine i zaustavimo dalju devastaciju Budve”, zaključuje se u saopstenju.

Bonus video: