Kovačević: Sa Podgoricom smo krenuli hrabro u zaštitu rijeke Zete, zajedno smo u ovome

Ona je kazala da nijesu protiv investitora, ali da je velikom broju zagađivača na tom području ostavljen razuman rok da poslovanje usklade sa propisima
2572 pregleda 4 komentar(a)
Kovačević, Foto: Filip Roganović, Filip Roganović
Kovačević, Foto: Filip Roganović, Filip Roganović
Ažurirano: 28.11.2019. 13:47h

Predsjednica Opštine Danilovgrad Zorica Kovačević kazala je na današnjoj sjednici Glavnog grada, da su sa Podgoricom hrabro krenuli da zaštite dolinu rijeke Zete, Bjelopavličku ravnicu.

"U ovome smo zajedno, jer priroda ne poznaje granice", kazala je Kovačević, koja je sa saradnicima i predstavnicima NVO sektora, koji su radili na Studiji zaštite rijeke Zete.

Ona je kazala da nijesu protiv investitora, ali da je velikom broju zagađivača na tom području ostavljen razuman rok da poslovanje usklade sa propisima.

"Imamo podršku lokalnog parlamenta, NVO, građana, Vlade", kazala je Kovačević.

Ona je istakla da je raduje što je inicijativa za zaštitu Zete, naišla na podršku i opozicionih poslanika u Podgorici, prije svega DF-a.

"Drago mi je da i vi iz DF-a podržavate inicijativu. U Danilovgradu dva predstavnika DF-a nisu glasala da se Zeta zaštiti, ne znam zašto, posle su se pokajali", kazala je Kovačević.

Odbornik DF-a Zoran Lakušić prethodno je pozdravio odluku o zaštiti, ocijenivši da je to dobar potez, ali naglasio da je potrebno i u praksi da to bude tako.

Odbornica Socijalističke narodne partije Radmila Čagorović je istakla da je zaštita Zete nešto najljepše što može da se desi Crnoj Gori.

Odbornik Demokratskog fronta Miodrag Bešović je istakao da naravno da nema ništa protiv toga da Zeta bude zaštićena.

Međutim, kako je naglasio, poglavlje 27 ćemo zadnje zatvoriti.

"Ako sve ovo ostane mrtvo slovo na papiru, ništa nismo uradili. Dok mi danas donosimo Odluku o zaštiti, zagađivači nastavljaju da zagađuju Rijeku", kazao je Bešović.

Bešović je naveo da nas praksa demantuje, navodeći primjer ubijanja medvjedice u rejonu Male Rijeke, ptica na Marezi.

Gradonačelnik Ivan Vuković kazao je da prihvataju kritiku, moraju prihvatiti odgovornost, ali i da se mora potencirati i pojedinačna odgovornost.

Bonus video: