Dolinu rijeke Zete će proglasiti parkom prirode

Usvojena je i odluka o podizanju spomenika Ivanu Crnojeviću, kao i produženju umanjenja iznosa zakupnine poslovnog prostora u vlasništvu Glavnog grada
1228 pregleda 0 komentar(a)
Sa sjednice SO Podgorica, Foto: PG Biro
Sa sjednice SO Podgorica, Foto: PG Biro
Ažurirano: 28.11.2019. 16:01h

Skupština Glavnog grada usvojila je danas između ostalog odluku o proglašenju Parka prirode Doline rijeke Zete.

Ta Odluka će biti proslijeđena Vladi, sa predlogom da proglasi to područje parkom prirode.

Usvojena je i odluka o podizanju spomenika Ivanu Crnojeviću, kao i produženju umanjenja iznosa zakupnine poslovnog prostora u vlasništvu Glavnog grada.

Odbornici su danas dali saglasnost na Odluku o javno – privatnom partnerstvu za uređenje Park šume „Beglaci“, koju je donijela Skupština Opštine u okviru Glavnog grada –Golubovci, za uređenje Park šume „Beglaci“ na dijelu katastarskih parcela broj 1871/1, 1870/1 i 1866/1 KO Mahala, ukupne površine 110.000 metara kvadratnih.

Uređenje park šume Beglaci, kako je pojašnjeno, obuhvatiće izgradnju sportskih terena sa pripadajućom ogradom, izgradnju otvorenog amfiteatra sa dijelom za gledaoce, obloženim drvenom podlogom (ljetnja scena), izgradnju tematskog parka na otvorenom.

Predviđeno je da bude postavljen ugostiteljski objekat tipa kafe bara, izgrađena trim staza širine dva metra, teretana na otvorenom sa spravama za vježbanje, pješačke staze, dječije igralište.

Odbornici su, takođe, dali saglasnost i na Odluku o javno – privatnom partnerstvu za uređenje lokacije u zahvatu UP–a "Sportsko rekreativni kompleks Balabani“, koju je donijela Skupština Opštine u okviru Glavnog grada–Golubovci.

Tamo će se između ostalog graditi teren za tenis, igralište na otvorenom uz mogućnost pokrivanja montažno demontažnom strukturom, teren za boćanje dimenzija, šah, tribina sa 460 sjedišta.

Bonus video: