NA POZIV MEĐUNARODNOG KRIVIČNOG SUDA

Lazović sa saradnicima boravio u radnoj posjeti u Hagu

Ovom prilikom je od strane delegacije Uprave policije iskazana spremnost za punu podršku i saradnju kada je riječ o zajedničkim međunarodnim aktivnostima koje su vezane za postupke koji se vode pred Međunarodnim krivičnim sudom u Hagu
1798 pregleda 2 komentar(a)
Lazović u Hagu, Foto: Twitter
Lazović u Hagu, Foto: Twitter

Na poziv Međunarodnog krivičnog suda u Hagu (ICC) delegacija Uprave policije – Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, boravila je u radnoj posjeti ovom sudu. 

Delegaciju su činili pomoćnik direktora za Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Zoran Lazović, načelnik Odsjeka za zaštitu svjedoka Saša Rakočević i njegov zamjenik Aleksandar Vučinić.

Tom prilikom održano je više radnih sastanaka sa visokim predstavnicima Međunarodnog krivičnog suda u Hagu (ICC), a crnogorska delegacija se sastala sa  direktorom Sektora za vanjske operacije Christian Mahr i šefom Službe za žrtve i svjedoke Nigel Verrill i njihovim saradnicima. Razmatrana su sva otvorena pitanja na strategijskom i operativnom nivou koja su vezana za određene modalitete saradnje povodom konkretnih predmeta.

Prilikom posjete, od strane visokih predstavnika ICC, iskazano je priznanje na profesionalnom i efikasnom pristupu realizaciji zajedničkih međunarodnih aktivnosti koje su sprovođene u prethodnom periodu.  

Ovom prilikom je od strane delegacije Uprave policije iskazana spremnost za punu podršku i saradnju kada je riječ o zajedničkim međunarodnim aktivnostima koje su vezane za postupke koji se vode pred Međunarodnim krivičnim sudom u Hagu.