Dodjeljene nagrade pobjednicima konkursa "Dižem glas za moje pravo"

Save the Children raspisao konkurs na temu „Dižem glas za MOJE pravo!!!“, a od učesnika je traženo da osmisle kampanju ili aktivnost kojom će kreativan način prikazati na koji način se sprovodi ili krši neko, za njih značajno, dječje pravo
633 pregleda 0 komentar(a)
Dižem glas za moje pravo, Foto: Borko Ždero
Dižem glas za moje pravo, Foto: Borko Ždero

Institucija Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore uručila je danas nagrade pobjednicima konkursa „Dižem glas za moje pravo“, koji je bio namijenjen timovima djece uzrasta 6-18 godina. Nagrade su pripale ekipama iz JU OŠ "Mirko Srzentić" Petrovac, Resursnog centra za djecu i mlade Podgorica i OŠ “Salko Aljković" Pljevlja.

To je, kako je saopšteno na svečanosti u hotelu "Aurel" u Podgorici, odlučio žiri, koji su činili djeca Zlatni savjetnici Ombudsmana. Osim pobjedničkih ekipa, učesnici konkursa bili su i timovi djece iz osnovnih škola „Nedakusi“ Bijelo Polje, „Marko Nuculović“ Ulcinj, „Braća Ribar“ Bijelo Polje, JU Srednja-elektro ekonomska škola Bijelo Polje, SMŠ „17. septembar“ Žabljak, Srednja poorska škola Kotor, Gimnazija „30. septembar“ Rožaje, Gimnazija „Panto Mališić“ Berane, kao i NVO „Književna omladina Tivta“.

Save the Children raspisao konkurs na temu „Dižem glas za MOJE pravo!!!“, a od učesnika je traženo da osmisle kampanju ili aktivnost kojom će kreativan način prikazati na koji način se sprovodi ili krši neko, za njih značajno, dječje pravo.

Bonus video: