Među ekspertima i dvojac iz Crne Gore

Foto i video stručnjaci iz regiona govorili su o trendovima, o budućnosti moćnih sredstava vizuelne komunikacije, sve većoj popularnosti u digitalnom dobu, kao i revoluciji kroz koju prolaze na društvenim mrežama
2377 pregleda 0 komentar(a)
Blenda, Foto: Blenda
Blenda, Foto: Blenda

Blenda - prva regionalna konferencija organizovana na prostoru bivše Jugoslavije posvećena trendovima u foto i video svijetu, održana je u Banjaluci.

Na konferenciji je učestvovalo 19 predavača, a publiku su, kako je saopšteno, oduševila i dvojica iz Crne Gore - Aleksandar Jaredić i Nikola Novović.

"Bilo je neočekivano mnogo učesnika, dosta poznatih, a od Blende i mnogo novoupoznatih. Zanimljiva predavanja i naravno druženje i razmjena iskustava“, kazao je Jaredić.

Foto i video stručnjaci iz regiona govorili su o trendovima, o budućnosti moćnih sredstava vizuelne komunikacije, sve većoj popularnosti u digitalnom dobu, kao i revoluciji kroz koju prolaze na društvenim mrežama, saopštio je organizator Dragan Gajić.

„Interesovanje je uveliko premašilo planirana očekivanja. Znali smo da sličan događaj u ovoj industriji ne postoji na ex yu prostoru, potreba za učenjem i razmjenom iskustava je izašla van okvira BiH. Utisci gostiju i predavača su odlični“, kazao je Gajić, istakavši da će konferencija i sljedećih godina biti domaćin velikanima vizuelne komunikacije.

Među predavačima su bili i Ivelin Ilijev iz Bugarske, Marko Marinković, Roman Martin i Midhat Mulabdić iz Hrvatske, Milan Radojičić iz Srbije, Drago Vejnović, Lenka Kelman, Arnej Misirlić, Aida Redžepagić i drugi iz Bosne i Hercegovine.

Bonus video: