VIDEO JPNPCG: Uklonjeno sedam mreža za izlov ribe iz Karuča

Iz JPNPCG su kazali da se zahvaljuju NVO "Ozon" na prijavi nedozvoljenih radnji na Karuču
2116 pregleda 3 komentar(a)
Karuč (Ilustracija), Foto: Arhiva "Vijesti"
Karuč (Ilustracija), Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 30.11.2019. 16:01h

Služba zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero uklonila je sedam mreža za izlov ribe iz mjesta Karuč, saopšteno he danas iz Javnog preduzeća Nacionalni parkovi Crne Gore (JPNPCG).

U saopštenju se navodi da je Služba zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero reagovala odmah nakon objave snimka NVO "Ozon" da se u mjestu Karuč vrši nezakonito postavljanje mreža za izlov ribe.

"Nadzornici su na toj lokaciji sinoć zatekli i izvukli​ sedam mreža", ističe se u saopštenju.

Iz JPNPCG su kazali da se zahvaljuju NVO "Ozon" na prijavi nedozvoljenih radnji na Karuču, a kao i uvijek, apeluju i pozivaju sve NVO, savjesne građane i ribolovce da u cilju pravovremenog spriječavanja nezakonitih radnji u nacionalnom parku i sankcionisanja počinilaca, bez odlaganja kontaktiraju Službu zaštite (067 342 944), direktora NP Skadarsko jezero (067 310 454) ili samu Upravu parkova na broj za prijave 067 000 825.

"Takođe napominjemo da sve nelegalne aktivnosti mogu prijaviti, bez odlaganja, Upravi policije i inspektoru za slatkovodno ribarstvo, kako bi se počinioci sankcionisali", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: