Vrhovni sud: Mirković nezakonito smijenjen

“Sa druge strane, sve sudske instance i to Osnovni i Viši sud u Podgorici, kao i Vrhovni sud, potvrdili su da sam nezakonito razriješen”, kazao je Mirković. Prema presudi od 7. novembra, Vrhovni sud odbio je kao neosnovanu reviziju RTCG
4993 pregleda 3 komentar(a)
Mirković (desno), Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Mirković (desno), Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Ažurirano: 02.12.2019. 14:07h

Vrhovni sud odbio je reviziju RTCG protiv presude Višeg suda, prema kojoj je bivši urednik Prvog programa televizije nezakonito razriješen.

Mirković je kazao da ni jednog trenutka nije sumnjao u ishod ovog procesa i da je lako zaključiti da je svoj posao radio časno, profesionalno i u interesu javnosti.

“Sa druge strane, sve sudske instance i to Osnovni i Viši sud u Podgorici, kao i Vrhovni sud, potvrdili su da sam nezakonito razriješen”, kazao je Mirković.

Prema presudi od 7. novembra, Vrhovni sud odbio je kao neosnovanu reviziju RTCG.

“U postupku kod prvostepenog i drugostepenog suda, nije počinjena bitna povreda odredaba parničnog postupka... jer prvostepena presuda sadrži jasne i razumljive razloge o svim odlučnim činjenicama...”, piše u presudi.

Podgorički Viši sud ljetos je potvrdio presudu Osnovnog da je bivši urednik Mirković nezakonito smijenjen sa te funkcije.

U presudi Višeg suda pisalo je da nije dokazano da Mirković nije izvršavao obaveze iz Statuta, kao i da su razlozi za razrešenje u odluci v. d. direktora TVCG (Slavka Đurđica) paušalni, apstraktni i neutemeljeni u propisima.

Osnovni sud ranije je utvrdio da Mirković nije mogao biti razriješen dužnosti urednika zbog neusvajanja izvještaja o ostvarivanju programsko-produkcionog plana.Nije utemeljeno bilo ni obrazloženje v. d. direktora Đurđića da je Mirković odgovoran što je zbog manjka zaposlenih dovedeno u pitanje funkdonisanje programa.

U pravosnažno j presudi piše i da odluke v.d. direktora i tuženog ne sadrže valjane, konkretne i utemeljene razloge o odgovornosti Mirkovića koji bi opravdali odluku o njegovom razrešenju.

Bonus video: