Mališani iz OŠ Radoje Čizmović” obilježili Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Nenad Mijušković, predsjednik Udruženja mladih sa hendikepom Nikšić, nije krio zadovoljstvo što su najmlađi članovi zajednice odlučili da pokažu humanost i brigu o drugome
714 pregleda 0 komentar(a)
Osnovna škole “Radoje Čizmović” prikupljala čepove, Foto: Privatna arhiva
Osnovna škole “Radoje Čizmović” prikupljala čepove, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 03.12.2019. 19:23h

Učenici Osnovne škole “Radoje Čizmović” iz nikšićkog naselja Ozrinići odlučili su da Međunarodni dan osoba sa invaliditetom organizuju akcijom prikupljanja plastičnih čepova, a novac od sakupljenih čepova doniraju Udruženju mladih sa hendikepom Nikšić.

“Prije mjesec i po smo po počeli akciju prikupljanja čepova, a kutije je napravio i donirao roditelj Dejan Savić. Planiramo da uspostavimo saradnju sa ostalim školama i da iste kutije budu postavljene i kod njih i, nadam se, na svim mjesima gdje bi moglo da se odlaže veći broj čepova koji bi bio recikliran, a novac otišao tamo gdje je najneophodniji”, kazala je vaspitačica Milica Jelić, inicijatorka akcije “Čep za osmijeh” koja je pokrenuta u O.Š. “Radoje Čizmović”.

Prema njenim riječima učenici su sa oduševljenjem prihvatili akciju koja je objedinila dvije korisne stvari – pomoć osobama sa invaliditetom i očuvanje životne sredine.

“Samim recikliranjem čepova dobiće se novac i biće uplaćen na žiro račun Udruženja mladih sa hendikepom iz Nikšića. Oni će odlučiti koje od pomagala će uzeti - da li će to biti kolica ili neko drugo pomagalo”, istakla je Jelić i dodala da se u pomenutoj školi uvijek odazovu svim humanitarnim akcijama.

Nenad Mijušković, predsjednik Udruženja mladih sa hendikepom Nikšić, nije krio zadovoljstvo što su najmlađi članovi zajednice odlučili da pokažu humanost i brigu o drugome.

“Današnji dan je i prilika je da se potenciraju prava i potrebe osoba sa invaliditetom. Naše društvo je dosta u tom smislu napredovalo. Stvoren je jedan značajan zakonodavni okvir iz kojega osobe sa invaliditetom koriste svoja prava. Može se uvijek bolje. Društvo samo po sebi se promijenilo u odnosu na osobe sa invaloiditetom i sasvim drugačije ih posmatra”, kazao je Mijušković.

Bonus video: