Priznanje SRK "Lipljen", Ljubici Nikolić, Ženama iz Bara i NVO Izvor života

Rakočević kazala da su pristigle 43 aplikacije za godišnje priznanje
887 pregleda 1 komentar(a)
Sa dodjele nagrada, Foto: Boris Pejović
Sa dodjele nagrada, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.12.2019. 12:25h

Dobitnici nagrada za volonterizam, koju dodjeljuje Asocijacija za demokratski prosperitet Zid u saradnji sa Fondacijom “Petrović Njegoš” ove godine su Sportsko ribolovni klub “Lipljen” iz Pljevalja, Ljubica Nikolić, Žene iz Bara i NVO Izvor života iz toga grada.

Nagrade su uručene na svečanosti u Hotelu “Hilton” u Podgorici, a kako je kazala izvršna direktorica ADP Zid Sandra Rakočević ta organizacija 13 godina za redom organizuje dodjelu priznanja.

Pojasnila je da je pristiglo 43 aplikacija za priznanje, a da su odlučili da godišnja nagrada za volonterizam pripadne SRK “Lipljen”, za volonterku Ljubici Nikolić, a Ženama iz Bara i Izvoru života dodijeljena su posebna priznanja.

“Volonterizam u Crnoj Gori je zastupljen. Mi 19 godina radimo na razvoju volonterizma”, kazala je Rakočević.

Žene iz Bara priznanje su dobile zbog pokretanja Narodne kuhinje, a NVO Izvor života iz N zbog humanitarnog rada.u Opštine Podgorica i natjerali nadležne da se bave svojim poNslom.

Nikolić je priznanje dobila zbog nesebičnog zalaganja u radu sa djecom.

Žene iz Bara priznanje su dobile zbog pokretanja Narodne kuhinje, a NVO Izvor života iz Nikšića zbog pokretanja narodne kuhinje u tom gradu, humanitarnih akcija i pružene pomoći stradalima nakon zemljotresa u Albaniji.

Bonus video: