Bjelopoljski gimnazijalci donirali krv

Zadovoljstvo odzivom izrazio je i direktor Srednje stručne škole Semir Balić, poručujući da će ta škola podržati slične akcije. Mađan Živković iz OO Crveni krst BIjelo POlje je napomenuo da je ovo najveći odziv do sada, i podsjetio da se akcija održava u okviru obilježavanja dana Crvenog krsta, koji se održavaju od 29. novembra do 6. decembra
438 pregleda 0 komentar(a)
Srednjoškolci gimnazije “Miloje Dobrašinović", Foto: Jadranka Ćetković
Srednjoškolci gimnazije “Miloje Dobrašinović", Foto: Jadranka Ćetković

Blizu 60 maturanata bjelopoljske gimnazije “Miloje Dobrašinović” i Srednje stručne škole doniralo je danas krv u prostorijama Odjeljenja transfuziilogije bjelopoljske Bolnice, učestvujući u akciji "Pruži ruku za život, daruj krv".

Kako je kazao Nikola Simović izvršni direktor NVO “Kan”, ova akcija se održava treći put čime je prerasla u tradicionalnu.

“Ove godine se prijavilo 25 učenika Srednje stručne škole i 31 učenik Gimnazije "Miloje Dobrašinović". Ponosan sam i kao organizator ali i kao profesor na učenike, jer su ovim činom pokazali spremnost i zrelost da budu odgovorni članovi društva, pomažući kada je to potrebno”, kazao je SImović.

Zadovoljstvo odzivom izrazio je i direktor Srednje stručne škole Semir Balić, poručujući da će ta škola podržati slične akcije. Mađan Živković iz OO Crveni krst BIjelo POlje je napomenuo da je ovo najveći odziv do sada, i podsjetio da se akcija održava u okviru obilježavanja dana Crvenog krsta, koji se održavaju od 29. novembra do 6. decembra.

“ U petak će krv dati zaposleni u Opštoj bolnici i Službi hitne medicinske pomoći “, kazao je Živković.

NVO “KAN” je akciju organizovala u saradnji sa Opštinskom organizacijom Crvenog krsta, Klubom doborvoljnih davalaca krvi i dvije srednje škole.

Bonus video: