Studenti se upoznali sa nadležnostima Državnog tužilaštva

Državni tužioci studente upoznali i sa izazovima sa kojima se državni tužioci suočavaju u praksi i ukazali na značaj autoriteta, ugleda i funkcije državnog tužioca u društvu
614 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanaka, Foto: Tuzilastvo.me
Sa sastanaka, Foto: Tuzilastvo.me

Zamjenik rukovodioca Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici državni tužilac Miroslav Turković i njegov kolega Vukas Radonjić sastali su se danas sa studentima druge i treće godine Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore, koji u okviru studentske organizacije "ADAMAS" pohađaju "Školu ljudskih prava", saopšteno je iz ODT-a.

"Državni tužioci su studentima objasnili nadležnost i funkciju Državnog tužilaštva i saradnju sa drugim državnim organima, kao i izazove sa kojima se državni tužioci suočavaju u praksi i ukazali na značaj autoriteta, ugleda i funkcije državnog tužioca u društvu", saopštila je portparolka tog tužilaštva, tužiteljka Milica Mandić.

Tema susreta, kako je dodala, bile su i osnove krivičnog postupka, a državni tužioci su studentima iz praktičnog ugla približili pojedine pravne institute.

"Posebno interesovanje izazvala su krivična djela koja su učinjena na društvenim mrežama i na krivična djela za čije izvršenje se saznaje iz medija i o značaju i pravnoj valjanosti audiovizuelnih dokaza za otkrivanje i dokazivanje ovih krivičnih djela. Izlaganja i objašnjenja tužilaca su bila povod za živu raspravu i brojna pitanja od strane studenata", navela je Mandić

Bonus video: