Uz pomoć SAD prošireni kapaciteti "Tise"

"Vjerujem da su pravi heroji oni koji rade sa djecom svakodnevno i zato sam srećna što smo im pomogli i što se sada na još kvalitetniji način sprovode inkluzivno-terapeutske aktivnosti", kazala je ambasadroka
695 pregleda 0 komentar(a)
Američka ambasadorka u posjeti "Tisi", Foto: Jadranka Ćetković
Američka ambasadorka u posjeti "Tisi", Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 05.12.2019. 15:41h

Boraveći u posjeti Dnevnom centru za djecu sa posebnim potrebama ,,Tisa'' i Maloj grupnoj kući u Bijelom Polju, ambasadorka SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke, još jednom je čula od zaposlenih, da je zahvaljujući donaciji američke ambasade od 245.000 dolara, Centar proširio svoje prostorne kapacitete. I da su se na taj način stvorili kvalitetniji uslovi za rad sa djecom koja imaju poteškoće u razvoju.

Ambasadorka je kazala da je ta finansijska pomoć obezbijeđena kroz Kancelariju za odbrambenu saradnju ambasade SAD.

- Na ovaj način pokazali smo da smo spremni da pomognemo Crnoj Gori da dostigne svoje ciljeve, kako bi bolje služila svom narodu. Posebno raduje to što zaposleni u Dnevnom centru “Tisa” sa puno pažnje i ljubavi brinu o djeci koja imaju poteškoće u razvoju.

Vjerujem da su pravi heroji oni koji rade sa djecom svakodnevno i zato sam srećna što smo im pomogli i što se sada na još kvalitetniji način sprovode inkluzivno-terapeutske aktivnosti - kazala je ambasadroka, dodajući da se raduje daljoj saradnji i partnerstvu sa Vladom Crne Gore, institucijama, ali i privatnim sektorom.

Ensad Omerović, direktor Centar za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju “Tisa”, kazao je da su zahvaljujući ovoj donaciji dobili novih 165 kvadrata i na taj nači proširili smjetašjne kapacitete.

- Možemo smjestiti 30 korisnika. Znamo da su potrebe i veće od ovoga, ali to su trenutne mogućnosti”, kazao je Omerović, dodajući da su zahvaljujući dogradnji “Tise”, uspjeli su da dobiju i licencu za rad.

Bonus video: