Za stadion u Nikšiću 4,6 miliona eura

Projekat rekonstrukcije zapadne tribine finansiraće Vlada i Fudbalski savez Crne Gore
2174 pregleda 1 komentar(a)
Planirani izgled zapadne tribine, Foto: Printscreen
Planirani izgled zapadne tribine, Foto: Printscreen

Uprava javnih radova ugovorila je realizaciju projekta rekonstrukcije zapadne tribine stadiona Sutjeske u Nikšiću, za koju će Vlada i Fudbalski savez izdvojiti 4,6 miliona eura.

Kako je saopšteno iz Vlade, nikšićko preduzeće “Roaming Montenegro” doo, koje je u postupku javne nabavke proglašeno najpovoljnijim ponuđačem, obavezalo se da radove završi u roku od 12 mjeseci od uvođenja u posao.

Od ukupne ugovorene vrijednosti, Vlada će budžetom za 2020, 2021. i 2022. godinu opredijeliti sredstva u iznosu od 3,3 miliona eura, dok će ostatak sredstava obezbijediti FSCG. Rekonstruisani objekat imaće prizemlje i tri sprata, a ukupna bruto površina, zajedno sa tribinom za gledaoce kapaciteta 3.200 sjedišta, iznosiće oko 6.200 metara kvadratnih.

“Realizacijom ovog projekta steći će se uslovi za unapređenje kvaliteta rada Fudbalskog kluba “Sutjeska”, posebno kada je riječ o mlađim kategorijama, kao i za ispunjavanje evropskih standarda prilikom organizacije zvaničnih utakmica”, navode iz Vlade. Ističu da projekti modernizacije sportske infrastrukture u kapitalnom budžetu Vlade zauzimaju sam vrh prioriteta, te da ukupna vrijednost investicija u ovoj oblasti, koje trenutno realizauje Uprava javnih radova, iznosi oko 20 miliona eura.

Bonus video: