Kolašin domaćin MOSI 2021. godine

1408 pregleda 3 komentar(a)
Kolašin: Ilustracija, Foto: Shutterstock
Kolašin: Ilustracija, Foto: Shutterstock

Odlukom Skupštine Međuopštinskih omladinskih sportskih igara (MOSI) da domaćin te manifestacije, 2021. godine, bude Kolašin, ispunjen je višedecenijski sportski san u tom gradu, tvrde u kolašinskoj lokalnoj upravi. Kako su na današnjoj konferenciji za novinare kazali najzaslužniji za pripremu kandidature, predstoji mnogo posla, kako bi što spremnije dočekali 2.000 učesnika te manifestacije.

Nosioci pripremnih poslova tokom podnošenja kandidature bili su Milan Đukić, predsjednik SO, i Milivoje Bulatović, direktor Komunalnog preduzeća uz logistiku nadležnih opštinskih organa.

"Nadležni opštinski sekretarijati su napravili potrebne analize o stanju postojeće sportske infrastrukture i mogućnosti izgradnje nove. Na vanrednoj sjednici dobili smo i saglasnost opštinskog parlamenta i kandidatura je predata. Do 6.decembra, kada je donesena odluka, organizovali smo pozitivno i argumentovano lobiranje, promovišući dva stava – Kolašin ima kapaciteta da organizuje MOSI, kao i da naš grad do sada nikada nije bi organizator, iako skoro četiri decenije učestvuje na tpj manifestaciji“, kazao je Đukić.

On najavljuje da će se organizovati sastanak svih nadležnih institucija na lokalnom nivou, a onda i na državnom, "jer su domaćini MOSI 2021 Kolašin i Crna Gora". Zadaci koji predstoje su, napominje Đukić, je rukovoženje poslovima projektovanja, finansiranja i izgradnje objekata i uređenja u okviru sportske zone na Lugu.

Predstoje, kazao je on, i priprema i uređenje kapaciteta za ishranu učesnika, osmišljavanje kulturnih programa, tokom trajanja igara,koordinacija sa Ministarstvom sporta i nacionalnim savezima, marketing...

Bulatović očekuje da će svi nosioci poslova i zadataka shvattiti istorijski značaj dobijanja domaćinstva MOSI.

"Sportski, turistički,kulturni,međunarodni značaj ove manifestacije je odavno poznat drugim opštinama.Zbog toga se, iz godine u godinu, sve više gradova bori da dobije organizaciju najveće amaterske smotre sporta na Balkanu...Smatram da smo zaslužili da dobijemo organizaciju i sportskim učincima i turističkom snagom, koju ima naš grad. MOSI sa preko 2000 učesnika biće provjera naših organizacioni i turističkih kvaliteta“, rekao je Bulatović

Bonus video: