Veljović: Bezbjednosna situacija u zemlji stabilna

Veljović je, na svečanosti postavljanja kamena temeljca za objekat Sektora specijalne policije u naselju Zlatica, kazao da će na taj način biti dugoročno riješen problem smještajnih kapaciteta elitnih jedinica crnogorske policije
2125 pregleda 13 komentar(a)
Veljović i Nuhodžić, Foto: Uprava policije/Twitter
Veljović i Nuhodžić, Foto: Uprava policije/Twitter
Ažurirano: 11.12.2019. 12:55h

Bezbjednosna situacija u Crnoj Gori je stabilna, zbog čega se ta država u međunarodnim okvirima tretira kao veoma bezbjedna destinacija, ocijenio je danas direktor Uprave policije Veselin Veljović.

On je kazao da je to rezultat i profesionalnog i efikasnog rada Uprave policije i svih subjekata u sistemu bezbjednosti, u čemu će se, kako je poručio, i dalje istrajati.

Veljović je, na svečanosti postavljanja kamena temeljca za objekat Sektora specijalne policije u naselju Zlatica, kazao da će na taj način biti dugoročno riješen problem smještajnih kapaciteta elitnih jedinica crnogorske policije.

“Sektor specijalne policije i operativne strukture policije koje će koristiti sadržajne kapacitete ovog važnog kapitalnog projekta, imaće privilegiju da dio radnih zadataka obavljaju u najsavremenijim radnim uslovima i prostoru, ali i odgovornost, da nastave proces održavanja ali i unapređenja visokog nivoa obučenosti“, kazao je Veljović

Prema njegovim riječima, kompleksna specijalistička obuka, zajednički treninzi i usavršavanje vještina sa policijskim jedinicama u regionu i šire, daju za pravo da konstatuj da je specijalna policija osposobljena za rješavanje najsloženijih bezbjednosnih izazova.

„Pripadnici specijalne policije u kontinuitetu ostvaruju i zapažene sportske rezultate na borilištima u zemlji i inostranstvu, što ih svrstava u ambasadore naše zemlje, koji na dostojanstven način promovišu zdrave stilove života i druge vrijednosti“, istakao je Veljović

Kako je kazao, to zaslužuje poštovanje i daje primjer profesionalnog i časnog prezentovanja crnogorske policije i države Crne Gore na mnogim meridijanima.

„Prostor i ukupni kapaciteti objekta koji se gradi, daju mogućnost i još snažniji impuls našim pripadnicima da nadograde znanja i vještine i postižu još bolje rezultate“, rekao je Veljović.

Planirani sadržajni kapaciteti, prema njegovim riječima, su realna prilika i mogućnost Uprave policije da bude pokretač regionalnih inicijativa.

"Saradnja policijskih jedinica zemalja regiona je ključ uspjeha borbe protiv svih oblika bezbjednosnih prijetnji, naročito organizovanog i prekograničnog kriminala", rekao je Veljović

On je podsjetio da je ovo treći kapitalno važan projekat za unapređenje uslova rada policije.

U prethodnom periodu je, kako je kazao, izgrađen objekat za potrebe Forenzičkog centra u Danilovgradu i zgrada sa smještajnim i sadržajnim kapacitetima Centra bezbjednosti Podgorica.

Prema njegovim riječima, to jasno ukazuje opredijeljenost Uprave policije i Vlade Crne Gore da kontinuirano jača kapacitete, kao preduslov za još bolje i efikasnije rezultate.

Kako je kazao, postavljanjem kamena temeljca, za pripadnike specijalne policije ima poseban značaj, jer već 20 godina njegove kolege čekaju ovako vrijedan i značajan kapitalan projekat.

„Želim da istaknem da poslije toliko godina to i zaslužujete, jer ste tokom ovog perioda bili izloženi najtežim, najsloženijim zadacima i visokorizičnim taktičkim operacijama,“ kazao je Veljović.

Veljović je kazao, da je i sam uvjeren da istrajnost, volja i htijenje na ovom i drugim poduhvatima, crnogorsku policiju svrstava u red stručno i tehnički osposobljenih organizacija, sa hrabrim i odvažnim profesionalcima.

„Posebnu zahvalnost izražavam predsjedniku Vlade i ministru unutrašnjih poslova na bezrezevnoj podršci Upravi policije u njenim naporima ka ispunjenju privremenih mjerila i ostvarenju napretka u prioritetnim oblastima iz pregovaračkog procesa“, kazao je Veljović.

On je poručio da će posvećenim i profesionalnim radom policija i dalje odlučno i hrabro stvarati bezbjedniji ambijent za sigurnu budućnost djece i novih generacija.

Bonus video: