Blagojević: Za nama je uspješna godina, rezultati govore o našem radu

"Kao posebno značajna aktivnost Sektora izdvaja se vršenje protivdiverzionih pregleda od strane službenika Grupe za protivdiverzionu zaštitu, čiji su službenici, između ostalog, tokom 2019. godine izvršili i demontiranje četiri improvizovane eksplozivne naprave i na taj način spriječili izvršenje najtežih krivičnih djela"
1692 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Blagojević, Foto: Twitter
Dragan Blagojević, Foto: Twitter

Na današnjem kolegijumu Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata pomoćnik direktora Dragan Blagojević je zaključio: „Za nama je uspješna godina, rezultati govore o našem radu a u narednom periodu prioritet će ostati visok stepen zaštite štićenih ličnosti i objekata po najvećim svjetskim standardima“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Službenici Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata, kojim rukovodi pomoćnik direktora Uprave policije Dragan Blagojević, vrše poslove obezbjeđenja određenih štićenih ličnosti i objekata koji se obezbjeđuju na osnovu Vladine Odluke o određivanju ličnosti, objekata i prostora koje obezbjeđuje Uprava policije.

Sve aktivnosti predviđene Planom rada Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata za 2019. godinu, kao i sve druge aktivnosti koje su zahtijevale radno angažovanje policijskih službenika ovog Sektora u proteklom periodu, realizovane su i stanje bezbjednosti štićenih ličnosti i objekata se može ocijeniti kao zadovoljavajuće.

"Vršenje poslova obezbjeđenja štićenih ličnosti i objekata zasnivalo se na efikasnoj realizaciji zadataka iz nadležnosti Sektora, uspostavljanju potrebnog nivoa bezbjednosti i funkcionisanja svih linija rada, saradnji sa drugim organizacionim jedinicama Uprave policije, Ministarstvom vanjskih poslova Vlade Crne Gore, kao i sa Agencijom za nacionalnu bezbjednost i sa stranim bezbjednosnim službama, čime je dat značajan doprinos i ukupnoj bezbjednosnoj situaciji u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Preduzimajući mjere bezbjednosne zaštite, policijski službenici ovog Sektora, između ostalog, uspješno su realizovali i obezbjeđenje visokih međunarodnih državnih predstavnika tokom njihove zvanične posjete Crnoj Gori, gdje se posebno izdvaja posjeta zamjenika Državnog sekretara SAD-a, Majkla Pompea, zatim obezbjeđenje mnogobrojnih aktivnosti u organizaciji diplomatsko – konzularnih predstavništava akreditivanih u Crnoj Gori kojima je nekada prisustvovalo i po više desetina hiljada posjetilaca, kao i obezbjeđenje štićenih ličnosti po mjestu njihovog rada, stanovanja, privremenog boravka, u pokretu i u mjestima njihovog zadržavanja i tokom njihovog prisustvovanja mnogobrojnim događajima u zemlji i u inostranstvu.

"Kao posebno značajna aktivnost Sektora izdvaja se vršenje protivdiverzionih pregleda od strane službenika Grupe za protivdiverzionu zaštitu, čiji su službenici, između ostalog, tokom 2019. godine izvršili i demontiranje četiri improvizovane eksplozivne naprave i na taj način spriječili izvršenje najtežih krivičnih djela, doprinoseći na taj način povećanju lične i imovinske sigurnosti i bezbjednosti građana u Crnoj Gori", kazali su iz UP.

Bonus video: