Praksa za srednjoškolce u Ministarstvu odbrane i Vojsci

Volkov je rekao da će na taj način srednjoškolcima biti približen vojni poziv, ali i široki dijapazon zanimanja koja su zastupljena u Vojsci
735 pregleda 0 komentar(a)
Sa potpisivanja sporazuma, Foto: Ministarstvo odbrane
Sa potpisivanja sporazuma, Foto: Ministarstvo odbrane

Ministarstvo odbrane i Srednja ekonomska škola “Mirko Vešović” potpisali su sporazum o izvođenju praktične nastave u tom resoru i Vojsci Crne Gore (VCG), za učenike pravnog i ekonomskog smjera.

Navodi se da se Sporazumom, koji su potpisali generalni direktor Direktorata za ljudske resurse u Ministarstva odbrane Mihailo Volkov i direktorica škole Dijana Vujačić, predviđa da učenici ta dva smjera steknu vještine i znanja iz oblasti za koje se obrazuju i upoznaju se sa funkcionisanjem rada tog resora i VCG.

Volkov je rekao da će na taj način srednjoškolcima biti približen vojni poziv, ali i široki dijapazon zanimanja koja su zastupljena u Vojsci.

Prema njegovim riječima, u državnoj upravi i VCG ima mjesta samo za najbolje, koji radom, znanjem i zalaganjem doprinose funkcionisanju sistema.

„Uvjeren sam da će nakon okončanja praktične nastave, a uz mentorstvo zaposlenih u Ministarstvu i VCG, učenici izaći sa potrebnim znanjem koje će moći da primijene u budućnosti“, kazao je Volkov.

Vujačić je rekla da je zahvalna na saradnji, navodeći da se nada da je to samo jedna u nizu aktivnosti koje će Ministarstvo i Ekonomska škola zajedno sprovoditi.

Kako su dodali iz Ministarsva odbrane, potpisivanju sporazuma prisustvovali su profesori i učenici škole koji su zainteresovani za obavljanje praktične nastave.

Bonus video: