Administrativni podržao Radonjića za predsjednika Savjeta AZLP

Početak sjednice Odbora obiljezio je verbalni sukob između poslanika Demokratske partije socijalista i Demokratskog fronta
6455 pregleda 10 komentar(a)
Administrativni odbor, Foto: Miloš Rudović
Administrativni odbor, Foto: Miloš Rudović
Ažurirano: 12.12.2019. 16:51h

Skupštinski Administrativni odbor (AO) podržao je danas kandidaturu Sretena Radonjića za predsjednika, a Bojana Obrenovića i Muhameda Đokaja za članove Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama.

Radonjić je direktor Agencije za sprječavanje korupcije.

Za mjesta u Savjetu Agencije prijavili su se bili i Radenko Lacmanović, Čedomir Mitrović i Biljana Božić.

Prije glasanja sjednicu su napustili poslanici Demokratskog fronta a ranije i poslanik Socijaldemokratske partije Raško Konjević.

Kada su poslanici vladajuće koalicije glasali o pojedinačnim predlozima za predsjednika Savjeta Agencije, šest poslanika Demokratske prtije socijalista glasalo je za Radonjića a poslanik koalicije Albanci odlučno Genci Nimanbegu za Đokaja.

Kada su predlozi za članove u pitanju, šest poslanika glasalo je za Obrenovića i Đokaja, a Nimanbegu za Đokaja i Mitrovića.

Rasprave o prijavljenim kandidatima nije bilo a nije ni prihvaćen predlog da se sjednica odloži kako bi se razgovaralo sa prijaveljnim kandidatima.

Predsjednik Administrativnog odbor Luiđ Škrelja kazao je da konsultativni razgovor sa kandidatima nije zakonska obaveza.

Početak sjednice Odbora obiljezio je verbalni sukob između poslanika Demokratske partije socijalista i Demokratskog fronta.

Sukob je inicirala priča oko toga da li treba saslušati kandidate za mjesta u Savjetu Agencije.

Poslanik DF-a Milutin Đukanović kazao je da će doći vrijeme “kada to dizanje ruku za nekoliko godina kada budete gledali sami što ste radili, ja mislim da ćete da se stidite tih vaših poteza. “

Predsjednik AO Luiđ Škrelja poručio mu je da “nemojte da nam prijetite, jer će nas okinuti srce sad pred Novu godinu”.

Poslanik DF-a mu je odgovorio da mu niko nije prijetio dok je njegov partijski kolega Milun Zogović kazao predsjedniku AO da prestane da ih provocira.

Poslanik DPS-a Milorad Vuletić kazao je da mu neće niko spočitavati da ima nečega da se stidi u životu.

“Dobro sam vodio računa da mi u prćiji ne ostaje nešto čega bih se mogao i morao stiđet. Neka mi to neko spočita, trupke ću u njega skočit. Da znate, ovo vam sad kažem. Desi li se na bilo kom sastanku da ovo čujem, jer ja ovdje nisam došao da niko sa mnom povlači kao s kanavacom nego da me itekako poštuje kao ćovjeka i kao poslanika,” kazao je on.

Njegova partijska koleginica Aleksandra Vuković, obraćajući se poslanicima DF-a, kazala je da se AO pretvorio u njihove okraje sa Škreljim.

Dodala je da je jedan poslanik DF-a vrijeđao nedavno u Skupštini Škrelji “na jedan način na koji humanost gubi svaki smisao”.

“Molim vas da prestanete sa takvom retorikom... Skupštinu pretvarate u mjesto đe se ljudima ne mili dolazit,” kazala je ona.

Vuletić je kasnije pojasnio da on nikome lično nije prijetio, već ej uopšteno govorio.

Poslanici DF-a i poslanik SDP-a ražili su da se saslušaju kandidati za mjesta u savjetu Agencije.

Iz DF-a su kazali da ne znaju kako mnogi kandidati uopšte i izgledaju a Zogović je kazao da Sretena Radonjića "znam po svemu što ne valja".

Psolanik SDP-a Raško Konjević složio se da bi trebalo saslušati kandidate, jer se u suprotnom "obesmišljava smisao Administrativnomg odbora da ljude koji se kandiduju za ovako važne funkcije ne čujemo".

Predsjednik AO kazao je da to nije zakonska obaveza već samo mogućnost.

Bonus video: