Disciplinski postupak protiv inspektora koji je "paukom" došao za dijete

Kako su pojasnili propisana kazna može biti u trajanju od dva do šest mjeseci u iznosu od 20 do 40 odsto zarade isplaćene za mjesec u kome je počinjena teža povreda službene dužnosti
7150 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 12.12.2019. 14:49h

Protiv Komunalnog inspektora, koji je po dijete ispred škole “Štampar Makarije” u Podgorici došao službenim “pauk” vozilom, pokrenut je disciplinski postupak.

To je danas saopšteno iz Glavnog grada, nakon što je sinoć na portalu “Vijesti” objavljen video snimak na kojem se vidi da mališan ulazi u “pauk” vozilo.

“U vezi utvrđivanja eventualne zloupotrebe specijalizovanog vozila 'pauk' dana 11. decembra 2019. godine, kada je zabilježeno da se navedeno vozilo zaustavilo u naselju Blok V, u blizini osnovne škole 'Štampar Makarije', Komunalna inspekcija Glavnog grada obavještava javnost da su se nakon davanja izjava službenika koji su prema rasporedu obavljali poslove premještanja nepropisno parkiranih vozila, stekli uslovi za vođenje disciplinskih postupka”, navedeno je iz Glavnog grada.

Pojasnili su da je starješina tog organa pokrenuo postupak protiv komunalnog inspektora za drumski saobraćaj i vozača specijalizovanog vozila “pauk” za utvrđivanje teže povrede službene dužnosti predviđene članom 95 stav 1 tačka 3 i 4 Zakona o državnim službenicima i namještenicima, za koje je propisana novčana u trajanju od dva do šest mjeseci u iznosu od 20 do 40 odsto zarade isplaćene za mjesec u kome je počinjena teža povreda službene dužnosti o čemu će odlučiti Disciplinska komisija.

Bonus video: