Janović dobrovoljno dao krv, pozvao mlade da daju doprinos

"Zahvaljujem se mladima koji su učestvovali u akciji jer su sopstvenim primjerom pokazali humanost i solidarnost"
1134 pregleda 1 komentar(a)
Nikola Janović, Foto: Gov.me
Nikola Janović, Foto: Gov.me

Ministarstvo sporta i mladih, Zavod za transfuziju krvi Crne Gore i NVO Centar za omladinsku edukaciju organizovali su akciju dobrovoljnog davanja krvi.

davanje krvi Ministarstvo sporta
Sa akcije dobrovoljnog davanja krvi(Foto: gov.me)

Janović je i sam učestvovao u akciji dajući krv, istakavši važnost koje ovakve aktivnosti imaju za one kojima je krv potrebna.

davanje krvi Ministarstvo sporta
Sa akcije dobrovoljnog davanja krvi(Foto: gov.me)

"Ministarstvo sporta i mladih u kontinuitetu daje doprinos ovakvim aktivnostima u namjeri da se skrene pažnja na ovaj humani gest, jer nekome naše malo može spasiti život. Zahvaljujem se mladima koji su učestvovali u akciji jer su sopstvenim primjerom pokazali humanost i solidarnost. Ponosni smo što i na ovaj način promovišemo i Evropsku omladinsku karticu, čiji će vlasnici biti i dobrovoljni davaoci krvi", istakao je Janović.

Evropska omladinska kartica promocija davanje krvi
Tokom akcije promovisana Evropska omladinska kartica(Foto: gov.me)

Direktorica Zavoda, Gordana Rašović i Jugoslav Radović, direktor NVO “Centar za omladinsku edukaciju”, zahvalili su ministru na inicijativi i mladima koji su dali krv.

Naglasili su da će i u narednom periodu nastaviti saradnju jer se zajedničkim aktivnostima doprinosi boljem rezultatu ove humane misije.

Bonus video: