Murtovina: Noću rizično da pješaci ne upadnu u šahte

Dio Ulice generala Sava Orovića prekopan je zbog izgradnje kanalizacione mreže, mještani se žale šahte nisu obezbijeđene
143 pregleda 2 komentar(a)
Murtovina, šahte, Ulica generala Sava Orovića, Foto: Čitalac "Vijesti"
Murtovina, šahte, Ulica generala Sava Orovića, Foto: Čitalac "Vijesti"
Ažurirano: 02.03.2018. 16:48h

Dio Ulice generala Sava Orovića na Murtovini prekopan je zbog izgradnje kanalizacione mreže, a pojedini mještani se žale da kanali i šahte nisu obezbijeđeni.

Radovi na izgradnji kanalizacione mreže u Ulici generala Sava Orovića započeti su 10. januara ove godine, a i dalje su u toku. Stanovnici ove ulice tvrde da zbog započetih radova i raskopane ulice, već duže imaju brojnih problema.

Prema riječima jednog od mještana, koji je želio da ostane anoniman, dešavale su se i nezgode.

„Prije dva dana jedan starac je upao, a prije toga se jedna djevojčica povrijedila“, kazao je on.

Iako je saobraćaj u ulici zatvoren za motorna vozila, dešavalo se da pojedini vozači pokušaju da prođu ulicom, upadnu u kanale i oštete vozilo.

Mještani ističu da u naselju živi veliki broj djece koja svakodnevno putuju u školu, te apeluju na nadležne da se kanali i šahte obezbijede.

Iz preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ „Vijestima“ su kazali da od mještana nisu dobijali bilo kakve pritužbe, kao ni informacije o povređivanju građana i ističu da su šahte obezbijeđene.

„Sve šahte na predmetnoj trasi su propisno obezbijeđene sa drvenom oplatom upravo kako bi se spriječilo eventualno povređivanje pješaka. Imajući u vidu da se radovi odvijaju u uskoj ulici, sve količine iskopanog materijala odmah se uklanjaju sa gradilišta“, saopšteno je iz „Vodovoda i kanalizacije“.

Napominju da su dobili sve saglasnosti za obustavljanje saobraćaja u ovoj ulici, čime su obezbijedili nesmetano odvijanje izvođenja radova, kao i sigurnosti građana.

„Ono što smo saznali od mještana je da su pojedinci pokušavali da sa motornim vozilima prođu preko gradilišta što im nije bilo dozvoljeno“, dodaju iz „Vodovoda“.

Na pitanje kada će radovi biti okončani, iz ovog gradskog preduzeća je saopšteno da je, s obzirom na vremenske prilike, gabarite i dužinu saobraćajnice, koja sa bočnim kracima iznosi oko 1.400 metara, kao i na dodatne zahtjeve građana, predviđeno da radovi traju 75 radnih dana.

„Još jednom molimo građane za razumijevanje, imajući u vidu da se projekat realizuje na njihovu inicijativu i svakako u njihovom interesu“, poručili su iz „Vodovoda“ mještanima.

Bonus video: