Delegacija Asocijacije prijateljstva Crne Gore i Kine boravila u posjeti Šangaju

Predsjednik Asocijacije Samir Hadžić, u svojstvu počasnog građanin Šangaja, potpisao je tri memoranduma o saradnji: sa Šangajskom Asocijacijom prijateljstva sa inostranim zemljama, Šangajskom Asocijacijacijom za turizam i trgovinu i Šangajskom Medija Grupom-SMG
636 pregleda 0 komentar(a)
Potpisivanje memoranduma
Potpisivanje memoranduma
Ažurirano: 17.12.2019. 14:32h

Na poziv Šangajske asocijacije prijateljstva sa inostranim zemljama, delegacija Asocijacije Crnogorsko Kineskog društva prijateljstva boravila je u posjeti Šangaju.

Kako je saopšteno iz Asocijacije Crnogorsko Kineskog društva prijateljstva tom prilikom delegacija je vodila razgovore sa značajnim brojem institucija i partnerskim organizacijama, predstavnicima Centralne Šangajske Vlade.

Tema ovogodišnje konferencije partneskih organizacija bili su prioriteti Vlade Šangaja, turizam, investicije, kultra i mediji.

Predsjednik Asocijacije Samir Hadžić, u svojstvu počasnog građanin Šangaja, potpisao je tri memoranduma o saradnji: sa Šangajskom Asocijacijom prijateljstva sa inostranim zemljama, Šangajskom Asocijacijacijom za turizam i trgovinu i Šangajskom Medija Grupom-SMG.

"Cilj Asocijacije da predstavi crnogorsko tržište, resurse i potencijal u Šangaju kao najvećem svjetskom ekonomskom centru, i kao srcu ekonomije NR Kine. U tome očekujemo partnerski odnos sa crnogorskim institucijama, medijima i strukovnim udruženjima. Način prilaska ovom tržištu je potpuno nov i originalan. Čitav projekat je osmislila Asocijacija, ponudilia Šangajaskoj asocijaciji prijateljstva sa inostranim zemljama, koja je odgovorila potpisivanjem tri memoranduma. Prva Faza je ovom posjetom uspješno realiziovana i stvoren je međunarodno pravni okvir. Sada krećemo u konrektne podprojekte za svaku oblast posebno. Naša uloga je posrednička i partnerima sa obije strane i pruža sigurnost. Način na koji radimo je sa nivoa civilne diplomatije. Apsolutno sam svoj položaj, poziciju i uticaj, kao počasni građanin Šangaja ugradio u relaizciju ovog projekta, koji je u prvoj fazi predviđeno da traje od 2019 do 2024, do kada su potpisani memorandumi", navodi se u saopštenju.

Asocijacija planira da u narednih pet godina svoje aktivnosti u cilju realizacije tri gore Memoranduma usmjeri u oblasti turizma, stranih investicija i medijskog saradnji.

"U tom pravcu planiramo u što kraćem roku da uspostavimo institucionalnu saradnju sa MORT-om, Nacionalnom turističkom organizacijom, nekoliko lokalnih turističkih organizacija, Nacionalnim Javnim Servisom i određenim projektima primamljivim za strane investiture. Kada je riječ o ivnesticiajma iznijeli smo prioritete koji su potrebni Crnoj Gori, i to turizma, infrastruktura, saobraćajna čvorišta i poljoprivreda".

Bonus video: