Šehović: Crna Gora zahvalna crnogorskoj dijaspori

„Naša brojna dijaspora svojoj se državi odužila patriotskim odnosom prema njoj i vezanošću za njene vitalne interese, kojima je uvijek i bez ostatka bila privržena, a prisustvo nosilaca odgovornih pozicija u državi donatorskoj večeri predstavlja dokaz da im je ona na tome vječno zahvalna“, kazao je Šehović
1262 pregleda 4 komentar(a)
Šehović, Foto: Ministarstvo prosvjete
Šehović, Foto: Ministarstvo prosvjete

Crna Gora zahvalna je brojnoj crnogorskoj dijaspori koja joj se odužila patriotskim odnosom i vezanošću za njene vitalne interese, kojima je uvijek bila privržena, poručio je ministar prosvjete Damir Šehović.

Šehović je donatorskoj večeri koju je organizovala Fondacija Gusinje u Njujorku, kazao da će ta fondacija, Kulturni centar Rumija iz Čikaga i druga udruženja koja okupljaju dijasporu zajedno sa Ministarstvom raditi na unapređenju obrazovne infrastrukture.

„Naša brojna dijaspora svojoj se državi odužila patriotskim odnosom prema njoj i vezanošću za njene vitalne interese, kojima je uvijek i bez ostatka bila privržena, a prisustvo nosilaca odgovornih pozicija u državi donatorskoj večeri predstavlja dokaz da im je ona na tome vječno zahvalna“, kazao je Šehović.

Prema njegovim riječima, zahvalnost dijaspori duguju i zbog toga što su pokazali da imaju veliko srce, jer ne sabiraju i ne množe, već dijele.

„Dijelite ono što ste mukotrpno sticali, sa onima kojima je to najpotrebnije. Najbolja potvrda takvog pristupa su značajna finansijska sredstva koja ste do sada po raznim osnovama uložili u svoj zavičaj”, naglasio je Šehović.

Šehović je istakao da država svoje poštovanje prema Plavu i Gusinju pokazuje i na način što je za poslednjih nešto više od godinu u Plavu, a uskoro i u Gusinju, započela više infrastrukturnih projekata nego u prethodnih nekoliko decenija.

“Želim jasno da Vam poručim da sam lično, i kao čovjek i kao ministar u Vladi ponosan na ovo što radite, i vi u Fondaciji Gusinje, ali i u ostalim udruženjima, a još ponosniji na to što vam nakon svega entuzijazma ne fali“, rekao je Šehović.

Šehović je prisustvovao i svečanom prijemu koji Generalni konzulat u Njujorku tradicionalno organizuje za brojne prijatelje Crne Gore.

Tokom boravka u Njujorku, Šehović je sa predsjednikom Opštine Bar i predsjednikom udruženja Kulturni centar Rumija potpisao Memorandum o saradnji na realizaciji projekta Izgradnja školske sportske sale Osnovene škole Mrkojevići u Pečuricama u Baru vrijedan više stotina hiljada eura.

„Kulturni centar Rumija će obezbijediti 50 hiljada dolara (USD), Opština Bar 150 hiljada eura, a ostatak Ministarstvo ", kaže se u saopštenju.

Bonus video: