Abazović čestitao 19. decembar: Mora se raščistiti sa nasilnom urbanizacijom Podgorice

“Slavimo dan grada koji se nekoliko puta podigao iz pepela i uspio da se razvije u glavni grad naše zemlje. U najtežim trenucima kada je tokom ratnih invazija razrušen i sravnjen sa zemljom uspijevao je da odoli tim nedaćama i sačuva svoju važnost i značaj u našoj istoriji", saopštio je Abazović
1150 pregleda 0 komentar(a)
Abazović, Foto: Građanski pokret URA
Abazović, Foto: Građanski pokret URA

Pred Podgoricom kao glavnim gradom i danas stoje veliki izazovi, ali je u njenoj istoriji trijumf utemeljen kao konstanta koja je služila i služi za nove pobjede, kazao je danas lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović čestitajući 19. decembar Dan oslobođenja glavnog grada i Dan opštine Podgorica.

“Slavimo dan grada koji se nekoliko puta podigao iz pepela i uspio da se razvije u glavni grad naše zemlje. U najtežim trenucima kada je tokom ratnih invazija razrušen i sravnjen sa zemljom uspijevao je da odoli tim nedaćama i sačuva svoju važnost i značaj u našoj istoriji", saopštio je Abazović.

On je kazao da se Podgorici danas događa ekspanzija da broji sve više stanovništva a da je na gradskoj upravi obaveza da pruži najbolje servise svojim građanima ali i svima onima koji dolaze ali i odlaze iz grada.

"Ubrzani i neplanski razvoj ostavio je i svoje posljedice, ali je na sadašnjoj i svakoj budućoj vlasti da se ti problemi otklone kako bi Podgorica zaista bila jedan od najljepših glavnih gradova Evrope. Isto tako neophodno je sadržaje izmjestiti iz užeg centra grada i iste ponuditi ljudima u širem centru i periferiji", poručio je Abazović.

Kako je dodao, Podgorica mora biti grad u kojem njegov prostor neće biti stavljen u funkciju krupnog kapitala već građanina.

"Glavni grad koji će obilovati primamljivim zelenim sadržajima, šetalištima, parkovima i ta vizija mora biti u daljem procesu razvijanja grada. Mora se raščistiti sa nasilnom urbanizacijom i građanima omogućiti pravo na grad. Građani Podgorice moraju iskusiti nove servise, postojeća infrastruktura mora se još više iskoristiti i graditi nova”, poručio je Abazović u čestitki svim građanima Podgorice, aktuelnoj upravi Glavnog grada, Skupštini Glavnog grada i svim odbornicima.

On je zaključio da se brižljivim i istrajnim odnosom prema razvoju grada na zdravim osnovama može odnijeti trijumf nad problemima grada jednako onako kao što su na današnji dan 1944. godine ideje antifašizma trijumfovale i donijele mu slobodu.

Bonus video: