"NAROČITO U PRAVU NA VJERSKE OBJEKTE"

Zaharova: Mogu biti ozbiljno ugroženi interesi Mitropolije crnogorsko-primorske SPC

"Uvjereni smo da je od ključne važnosti strogo poštovati zakonska prava kanonskih pravoslavnih crkava", naglasila je Zaharova
10994 pregleda 30 komentar(a)
Zaharova, Foto: Reuters, Reuters
Zaharova, Foto: Reuters, Reuters

Moskva se nada da Crna Gora neće ugroziti prava Pravoslavne crkve kada bude razmatrala zakon o slobodi vjere, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, prenosi Tanjug.

Ona je naglasila da je ovo pitanje "prerogativ zemlje i njenog naroda" i da se zbog toga Rusija kategorički protivi bilo kakvaj stranoj intervenciji, prenio je TAS S.

"Kada govorimo o suštini onoga što se razmatra, shvatamo da mogu biti ozbiljno ugroženi interesi Mitropolije crnogorsko-primorske Srpske pravoslavne crkve (SPC), naročito u pravu na vjerske objekte", istakla je Zaharova.

Imajući ovo posebno uvidu, ova tema prevazilazi nacionalne granice i dotiče se pitanja jedinstva pravoslavnog svijeta, očuvanja njegovih stubova za čije oblikovanje su bili potrebni vjekovi, navela je ona.

"Uvjereni smo da je od ključne važnosti strogo poštovati zakonska prava kanonskih pravoslavnih crkava", naglasila je Zaharova.

Preporučujemo za Vas