NVO "Izvor života" će adaptirati četiri stana u Nikšiću

U stanovima žive porodice koje su u teškoj materijalnoj situaciji, a imaju i bolesnu djecu
1570 pregleda 0 komentar(a)
Jedan od stanova koji će biti adaptiran, Nikšić, Foto: NVO Izvor života
Jedan od stanova koji će biti adaptiran, Nikšić, Foto: NVO Izvor života

Nevladina organizacija (NVO) "Izvor života“ iz Nikšića, zahvaljujući pomoći humanitarne fondacije "Hemias" i privatnika iz Nikšića i Podgorice, adaptiraće četiri stana u Nikšiću u kojima žive porodice koje su u teškoj materijalnoj situaciji, a imaju i djecu koja su slabog zdravlja.

"U dva stana je potrebno uvesti vodu i struju. Kod dvije prodice troje djece je bolesno i često idu na liječenje, čak i u inostranstvo. Materijal smo obezbjedili, sa majstorima i porodicama se dogovorili da radovi počnu što prije, i sada sve zavisi od vremenskih uslova", kazala je Anđela Lukačević iz "Izvor života".

Kako je istakla posebnu zahvalnost duguju fondaciji "Hemias" kojoj nije prvi put da im izađe u susret.

"Sa pomenutom fondacijom, kompanijom "Roaming Montenegro" i Opštinom Nikšić imali smo uspješnu saradnju na izradi četiri garsonjere koje će uskoro biti useljene. Na kući porodice Radulović, čiju gradnju su pomogli brojni građani i kompanije, a najveća pomoć je stigla od kompanije "Uniprom", radovi uveliko teku, a nadamo se da ćemo konačno završiti i problem porodice Jokić iz Plava. Za rekonstrukciju njihove kuće obezbjedili smo kompletan materijal, a dio smo već dopremili u Plav zahvaljujući kompaniji "Kips" koja je dio ove priče", kazala je Lukačević i poručila da su radovi na tim kućama pokazatelj kako se zajedničkim snagama može uraditi mnogo.

Bonus video: